Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

(Όλοι) εμείς απέναντι στα… 15μελή

Τα μονοπάτια πού διαβαίνουμε χαράσσουν μια διαδρομή δύσκολη και επώδυνη. Ένας πόλος συγκροτείται με ταχείς πλέον ρυθμούς.
Αυτό  το μέτωπο των κοινωνικών δυνάμεων πού στήριξαν, ανέδειξαν, έθρεψαν το ΠΑΣΟΚ της μεταπολιτευτικής πορείας με τον κρατισμό, με τούς συνδικαλιστές ηγέτες των ΔΕΚΟ, τους επιδοτούμενους πού έβριζαν την Ευρώπη αλλά ήθελαν τα επιχορηγούμενα προγράμματα μελέτης της κόκκινης αρκούδας, παρέα με αυτούς τους μικροαστούς πού εκστασιάζονταν με το Ρεσάλτο στην εξουσία γιατί τους έδινε  χρώμα στην ρουτίνα της ζωής τους. Στο τσουβάλι άνεργοι και φτωχοί μεροκαματιάρηδες του μόχθου, πιστεύοντας στο όραμα της κίβδηλης πρότασης.
Το σύνθημα «Δεν θα σας προδώσουμε ποτέ» βάζει τη διαχωριστική γραμμή τού συναισθηματισμού, η άρνηση σε κάθε αξία πέρα από αυτή του «ΡΕΣΑΛΤΟ»  ευαισθητοποιεί το θυμικό και εξάπτει την φαντασία.
Είναι πλέον αδήρητη ανάγκη να συγκροτηθεί και ο άλλος πόλος και το σύνθημα του 15μελούς «Η ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΥΤΟΙ» να ακουστεί και από την άλλη μεριά.
Τη μεριά της σύνεσης και της λογικής, τη μεριά του μέτρου και των αξιών, την μεριά της στήριξης του υγιούς ιδιωτικού τομέα, τη μεριά της μείωσης του κράτους, τη μεριά της στήριξης των επενδύσεων και της παραγωγής, τη μεριά της οικογένειας, τη μεριά του απλού πολίτη πού αγωνιά βλέποντας να στήνονται τα 15μελή σε κάθε συνοικία.
Θα φταίμε όλοι αν αφήσουμε τη φωτιά στα χόρτα να γίνει πυρκαγιά.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ / statesmen.gr