Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Το σχέδιο δράσης της Νέας Δημοκρατίας

Το σχέδιο δράσης της Νέας Δημοκρατίας για το αμέσως επόμενο διάστημα, στην κατεύθυνση της συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης, έστω και με την ψήφο ανοχής του ΣΥΡΙΖΑ ξεδίπλωσε ο Αντώνης Σαμαράς στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την πρώτη μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου, που ανέδειξαν τη ΝΔ πρώτο κόμμα.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε την εκλογική πρωτιά, σπεύδοντας ωστόσο να επισημάνει ότι δεν σκορπίζει ικανοποίηση στη Συγγρού, λόγω του ποσοστού του κόμματος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρωτοφανή συντριβή του ΠΑΣΟΚ.
Ο Αντώνης Σαμαράς επέκρινε την τακτική που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα στις συζητήσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ξεκαθάρισε ότι η πρόταση του Φώτη Κουβέλη βρίσκεται πολύ κοντά και στη δική του. Όπως τόνισε, η Νέα Δημοκρατία θα συμβάλλει ώστε να προκύψει κυβέρνηση, είτε οικουμενικού περιεχομένου και σύνθεσης, είτε κυβέρνηση που θα στηριχτεί στην ψήφο ανοχής του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς τοποθέτησε τη Νέα Δημοκρατία απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού, που σύμφωνα με εκείνον εκφράζονται σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, όπως συνέβαινε στο παρελθόν με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

statesmen.gr