Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

“Φωτιά” στην ουρά της Σούπερ Λίγκας – Ντέρμπι πλέι-οφ στο ΟΑΚΑ

Η προτελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο στην ουρά της βαθμολογίας, αλλά και τους συσχετισμούς μεταξύ των 4 ομάδων των πλέι οφ. Με τον τίτλο να έχει κριθεί εδώ και δύο αγωνιστικές και τις ομάδες των πλέι οφ να είναι σχεδόν δεδομένες, τα βλέμματα όλων στρέφονται στη μάχη της ουράς. 
Η Δόξα Δράμας έχει αποχαιρετήσει την κατηγορία ενώ ο Παναιτωλικός θέλει πολλά και όχι μόνο ένα θαύμα για να παραμείνει. Η τρίτη ομάδα φαίνεται ότι θα είναι είτε ο Εργοτέλης, είτε η Κέρκυρα αν και Ξάνθη, Πανιώνιος και Λεβαδειακός δεν έχουν εξασφαλιστεί μαθηματκά.
Στο Παγκρήτιο  Ο Εργοτέλης υποδέχεται τον Λεβαδειακό και έχει στόχο μόνο τη νίκη για να κρατά την τύχη στα χέρια του. Ο Λεβαδειακός από την πλευρά του γνωρίζει ότι με την ισοπαλία θα ησυχάσει οριστικά.
Στην Κέρκυρα, η τοπική ομάδα υποδέχεται τον αδιάφορο ΟΦΗ και θέλει μόνο το τρίποντο για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής.
Στη Νέα Σμύρνη Πανιώνιος και Ξάνθη γνωρίζουν ότι όποια από τις δύο ομάδες νικήσει θα παραμείνει και στην κατηγορία, ενώ ο ηττημένος θα συνεχίσει να αγωνιά.
Στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων υποδέχεται τον Ατρόμητο στο σπουδαιότερο ματς της ημέρας και θέλει να τον πιάσει στη βαθμολογία και να μην του επιτρέψει να έχει βαθμό στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ, αλλά και να σφραγίσει τη συμμετοχή της στο μίνι πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την αδιάφορη Δόξα Δράμας με στόχο να εξασφαλίσει και αυτός τη συμμετοχή του στα πλέι οφ.
Ο Παναθηναϊκός με πολλές απουσίες λόγω τιμωριών, φιλοξενείται από τον Αστέρα Τρίπολης που θέλει να καπαρώσει την έκτη θέση και να περιμένει τυχόν τιμωρία είτε του Παναθηναϊκού είτε της ΑΕΚ από την UEFA για να εξασφαλίσει συμμετοχή στην Ευρώπη.
Στα Γιάννενα ο τοπικός ΠΑΣ θα πανηγυρίσει την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα στο ματς κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Τετάρτη 18 Απριλίου (19.00)

ΑΕΚ – Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός
Εργοτέλης – Λεβαδειακός
Κέρκυρα – ΟΦΗ
ΠΑΟΚ – Δόξα Δράμας
Παναιτωλικός – Άρης
Πανιώνιος – Ξάνθη
ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός

Η βαθμολογία μετά από 28 αγώνες
1. Ολυμπιακός 67
2. Παναθηναϊκός 60
3. Ατρόμητος 49
4. ΠΑΟΚ 47
5. ΑΕΚ 46
6. Αστέρας Τρίπολης 39 (27)
7. Άρης 39 (27)
8. ΟΦΗ 37
9. ΠΑΣ Γιάννινα 35
10. Λεβαδειακός 33
11. Ξάνθη 32
12. Πανιώνιος 32
13. Εργοτέλης 29
14. Κέρκυρα 28
15. Παναιτωλικός 25
16. Δόξα Δράμας 16