Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Στις 18:30 στην Αθήνα με ειδική πτήση το Αναστάσιμο Φως . O κ. Απόστολος Παπαφωτίου, θα μεταφέρει το Άγιο Φώς στην Πελοπόννησο.

Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου προσμένουν με ευλάβεια και συγκίνηση απόψε οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο.
Το πρωί του Μ. Σαββάτου τελέστηκε σε αρκετούς ναούς της χώρας η πρώτη Ανάσταση.
Στην Αθήνα, πλήθος πιστών παρακολούθησε την πρώτη Ανάσταση του Θεανθρώπου στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου. Οι ενορίτες αναπαρέστησαν το σεισμό της Ανάστασης με κροτίδες και τους πολυελαίους που αιωρούνταν, ένα έθιμο που κρατούν πιστά εδώ και χρόνια.
Η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός θα γίνει το μεσημέρι στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, παρουσία εκπροσώπων όλων των Ορθοδόξων εκκλησιών. Στην Αθήνα, το Αναστάσιμο Φως θα φτάσει στις 6.30 το απόγευμα με ειδική πτήση, για να μεταφερθεί στη συνέχεια και στην πιο απόμακρη γωνιά της Ελλάδας.
Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, εκπρόσωπος της Ελλαδικής Εκκλησίας, ενώ την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφ. Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης. Εκ μέρους της ΝΔ στην τελετή Αφής θα παραστεί ο βουλευτής κ. Θ. Μπούρας.
Μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στην Εξαρχεία του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα Αθηνών, και στη συνέχεια με όλα τα μέσα θα μεταφερθεί σε όλη τη χώρα.
H Περιφέρεια Πελοποννήσου και φέτος θα έχει την τιμή, δια του Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολου Παπαφωτίου, να παραλάβει και  να μεταφέρει το Άγιο Φώς.
Ο κ. Παπαφωτίου θα παραστεί στην τελετή αφίξεως του Αγίου Φωτός στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου θα παραλάβει το Άγιο Φώς και θα το μεταφέρει στην Έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου.
Κατά την διαδρομή προς  την Τρίπολη θα παραδώσει το Άγιο Φώς και στις Περιφερειακές Ενότητες της Κορινθίας και της Αργολίδας.