Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Η Ντόρα Μπακογιάννη, στην Αλεξανδρούπολη

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, από την Αλεξανδρούπολη, πρώτο σταθμό της περιοδείας της στη Θράκη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Η Θράκη σήμερα έχει τεράστια προβλήματα και έναν κόσμο που δεν είναι καθόλου σίγουρος για το αύριο. Η Δημοκρατική Συμμαχία έρχεται να δώσει ένα μήνυμα σταθερότητας και αισιοδοξίας. Θα βγούμε από αυτή την κρίση. Δεν θα είναι ο δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά θα βγούμε σίγουρα και θα είμαστε πιο δυνατοί την επόμενη μέρα. 
Το πολιτικό σκηνικό, ο κόσμος θα υποχρεωθεί να ακολουθήσει μία άλλη πολιτική λογική, ακόμη και τα τέως μεγάλα κόμματα υποχρεώνονται να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα. Μπορείς πάρα πολύ ωραία να κάνεις εκλογές με την επαφή σου με τον κόσμο και μόνο. Δεν σου χρειάζονται ούτε ιλουστρασιόν χαρτιά ούτε έξοδα, τα οποία ούτως ή άλλως νομίζω ότι κανένας σήμερα δεν μπορεί να αντέξει. 
Πρέπει να βρούμε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης».

*Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, για την απόσυρση της ρύθμισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
 Η «αποφασιστικότητα» και η «ισχυρή θέληση» του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη να βοηθήσει τα ολοένα και αυξανόμενα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καταδεικνύεται από την απόφασή του να εισάγει ρυθμίσεις/ημίμετρα που αφορούν μόνο τους πλειστηριασμούς και τους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, αντί να προβεί σε μία στοχευμένη παρέμβαση που θα λύσει το εκρηκτικό πλέον πρόβλημα των επισφαλειών των δανείων των ιδιωτών. Ακόμα και αυτή την «φτωχή» ρύθμιση την απέσυρε, γιατί –όπως δήλωσε- δεν του έχει απαντήσει ακόμα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα! Αφού επιλέγει να παίρνει εντολές έξωθεν, να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών όταν τα νοικοκυριά θα πλησιάσουν στη χρεοκοπία και οι τράπεζες στην κατάρρευση, λόγω έλλειψης ρευστότητας.