Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Κοινοβουλευτική Ομάδα συγκρότησε η Δημοκρατική Αριστερά


Ο Φώτης Κουβέλης τίθεται επικεφαλής της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ
Ο Φώτης Κουβέλης τίθεται επικεφαλής της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ  
Αθήνα
Δέκα βουλευτές αριθμεί πλέον η Δημοκρατική Αριστερά, συγκροτώντας Κοινοβουλευτική Ομάδα με πρόεδρο τον Φώτη Κουβέλη.
Τη σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο θα αποστείλει ο κ. Κουβέλης την ερχόμενη Δευτέρα.
Οι άλλοι εννέα βουλευτές είναι: Γιάννης Αμοιρίδης (Πιερίας), Οδυσσέας Βουδούρης (Μεσσηνίας), Ηλίας Θεοδωρίδης (Πέλλας), Θανάσης Λεβέντης (Αττικής), Γιάννης Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου), Βασίλης Οικονόμου (Αττικής), Γιώργος Παπαμανώλης (Κυκλάδων), Νίκο Τσούκαλη (Αχαϊας) και Γρηγόρης Ψαριανός (Β' Αθηνών).
Εν τω μεταξύ, τη διεξαγωγή των εκλογών το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων στις παρελάσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, κάλεσε τον ελληνικό λαό «η αγανάκτησή του να εκφραστεί στις κάλπες».
Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι μεγάλα στρώματα της κοινωνίας πλήττονται βαρύτατα, ο κοινωνικός ιστός είναι πια τεμαχισμένος και είναι ανάγκη να υπάρξει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, καθώς και μέτρα προστασίας των ανέργων και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, με δεδομένο ότι είναι τραγικά πρωταγωνιστική η θέση των νέων στα μεγάλα ποσοστά της ανεργίας.
Σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το αργότερο στο τέλος Απριλίου και πρόσθεσε ότι κάθε καθυστέρηση και κάθε άλλη επιλογή για παράταση της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, τροφοδοτεί μια κατάσταση που έχει σχέση με τη ρευστότητα της πολιτικής και κυρίως με τη ρευστότητα και τον τεμαχισμό της κοινωνίας.
Επίσης, σε δήλωσή του για τη συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με τον Οδυσσέα Βουδούρη, ο κ. Κουβέλης είπε ότι η ένταξη του βουλευτή στη ΔΗΜΑΡ, στις ιδέες, τις απόψεις και τις διεκδικήσεις της, είναι μια βαθύτατη πολιτική πράξη, είναι μια πράξη η οποία γίνεται για λόγους που έχουν άμεση σχέση και σύνδεση με την από κοινού πλέον διεκδίκηση να αντιμετωπιστεί η σημερινή κατάσταση της χώρας.
Ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε επίσημα ότι ο κ. Βουδούρης θα είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθηνών.
Newsroom ΔΟΛ