Ήμουν πάντοτε υπέρμαχος αυτής της άποψης και δεν πρόκειται να υποστείλω τη σημαία της εθνικής συνεννόησης. Άλλο όμως συνεννόηση και άλλο a priori εξασφαλισμένη συγκυβέρνηση.
Μέσα από όλη αυτή την περιπέτεια, την οποία ζει ο ελληνικός λαός, πάνω από όλα, αλλά και ο τόπος μας, πρέπει να αναδείξουμε την εθνική συνεννόηση ως κεντρική αρχή, πάντοτε όμως με άξονα αναφοράς μία βασική, πρωταγωνιστική, κυρίαρχη πολιτική δύναμη που την επομένη των εκλογών θα είναι η Νέα Δημοκρατία, η οποία δεν έχει κλείσει αυτή την πόρτα, αλλά επιδιώκει την αυτοδυναμία έτσι ώστε να είναι ο ισχυρός άξονας γύρω από τον οποίο θα περιστραφεί η όλη πρωτοβουλία για να συνεννοηθούν όσες πολιτικές δυνάμεις συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις και αντιλήψεις για να πάει ο τόπος μπροστά.
...Αφού πλησιάζουμε προς τις εκλογές και μπροστά στα διλήμματα που θα προκύψουν, στις εξηγήσεις που θα δοθούν, στα προγράμματα που θα κατατεθούν και στη νοοτροπία και τις αντιλήψεις που θα υιοθετήσουν τα πολιτικά κόμματα, ο ελληνικός λαός δεν θα έχει καμία δυσκολία να αποφασίσει και πιστεύω ότι στο τέλος θα συσπειρωθεί γύρω από τους πολιτικούς άξονες σοβαρότητας, αξιοπιστίας και εθνικής ευθύνης.
..Και η Νέα Δημοκρατία σε αυτό προσβλέπει και για αυτό αγωνίζεται. Είμαστε ο άξονας ενότητας της ελληνικής κοινωνίας.
..Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δεν διακυβεύεται η πολιτική μας σταθερότητα, διότι αν συμβούν αυτά τα οποία προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, τότε το επόμενο βήμα θα είναι πολιτική αστάθεια, για να μη σας πω ότι μπορεί να αντιμετωπίσουμε και φαινόμενα κοινωνικής αστάθειας.
..Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία. Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση σε αυτό. Επιδιώκει, είναι στόχος της η αυτοδυναμία στις εκλογές.
Ακόμα και αν αποκτήσει αυτοδυναμία, οι πόρτες για εθνική συνεννόηση είναι ανοιχτές. Γιατί αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία και το έχει αποδείξει ιστορικά και διαχρονικά.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη. Σημαίνει ότι κατατίθεται ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και καλούνται οι πολιτικές δυνάμεις που συμμερίζονται αυτές τις απόψεις και θέσεις να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε
Για το θέμα των ΕΛΤΑ και γενικότερα τις προσλήψεις
Τον προηγούμενο Δεκέμβριο το υπουργικό συμβούλιο πήρε μία απόφαση. Αυτή η απόφαση ήθελε να προχωρήσουμε, όπως συνηθίζεται, στην πρόσληψη αυτού του αριθμού εποχιακών υπαλλήλων για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Η Νέα Δημοκρατία πολύ ορθά είπε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Την ώρα που ελήφθη, δε, αυτή η απόφαση, τον μήνα Δεκέμβριο, μην ξεχνάμε ότι οι εκλογές επρόκειτο να γίνουν 19 Φεβρουαρίου. Είθισται στην Ελλάδα στην προεκλογική περίοδο όλα αυτά να σταματούν. Απόδειξη ότι και στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης τόσο οι κρίσεις όσο και οι μεταθέσεις μετακινήθηκαν, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου για μετά τις εκλογές.
Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία με ξεκάθαρες θέσεις σταμάτησε αυτή τη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος Υπουργός προέρχεται από τις τάξεις της, δείχνει συνέπεια σε βάση κάποιες ηθικές αρχές της πολιτικής.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν πρέπει να γίνονται ούτε προσλήψεις, ούτε όμως και να παρεμβαίνουμε στη λειτουργία του δημόσιου συστήματος