Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Τέρενς Κουίκ: Γιατί αποδέχθηκα την πρόταση του Καμμένου

Τέρενς Κουίκ: Γιατί αποδέχθηκα την πρόταση του Καμμένου  
Ο Εκρόσωπος Τύπου του κόμματος του Πάνου Καμμένου στο newsbomb Συνέντευξη στον Κώστα Λασκαράτο

Ο Τέρενς Κουίκ, μιλά στο newsbomb, για το νέο του ρόλο, ως Εκπρόσωπος Τύπου των "Ανεξάρτητων Ελλήνων".

Εξηγεί γιατί δέχθηκε την πρόταση του Πάνου Καμμένου. Αποκαλύπτει, πως ο Αντώνης Σαμαράς του είχε απευθύνει δύο φορές πρόσκληση να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.
Διαβεβαιώνει πως το κόμμα του έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και πως αυτό θα παρουσιαστεί σύντομα σε ειδική συνέντευξη Τύπου.
Υποστηρίζει πως δεν προτίθεται να εκβιάσει το εκλογικό σώμα, μιλώντας για ποσοστά και πήχεις, για την επερχόμενη εκλογική μάχη ενώ κληθείς να απαντήσει αν προτιμά μια αυτοδύναμη κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά ή μια μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σημειώνει:
"Με βάζετε να διαλέξω ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Εσείς θα διαλέγατε κάποια από τις δύο;"

ΕΡ

ΑΠ: Είκοσι δύο χρόνια αρνήθηκα όλες τις προτάσεις για να εμπλακώ σε βουλευτικές εκλογές. Αυτή τη φορά δεν το σκέφθηκα ιδιαίτερα, παρ’ όλο που βρισκόμουν σε ένα κανάλι με Δελτίο έντονα Αντιμνημονιακό. Η Ελλάδα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως την έφεραν εδώ οι ελληνικές μνημονιακές δυνάμεις κατοχής και οι διεθνείς υπηρέτες του 4ου Ράϊχ.

ΕΡ: Γιατί αποδεχθήκατε την πρόσκληση του Πάνου Καμμένου; Πολλοί, ενδεχομένως, θα περίμεναν τον Τέρενς Κουίκ σε ένα ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας…

ΑΠ: Ο Αντώνης Σαμαράς μου είχε κάνει πρόταση τον Ιούνιο.Μου την επανέλαβε και τον Σεπτέμβριο. Όταν όμως προσχώρησε στη κυβέρνηση του τραπεζίτη της Τρόικας Παπαδήμου, με τις όποιες δικαιολογίες που διατύπωσε για να διασκεδάσει την απόλυτη στροφή του, ήταν πλέον θέμα της συνείδησής μου για την Ελλάδα, να κάνω τις επιλογές που άρμοζαν στη δική μου ανυποχώρητη πίστη.
Γι’ αυτό και ακολούθησα τον Πάνο Καμμένο και όλους εκείνους που ποτέ δεν είπαν έστω και ένα ΝΑΙ στα Μνημόνια και σε ανθρωποκτόνους νόμους. Γι΄ αυτό και ακολούθησα τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

ΕΡ: Θα διατηρήσετε μόνο τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου ή έχετε ήδη επιλέξει την εκλογική περιφέρεια στην οποία θα κατέλθετε;

ΑΠ: Ως Εκπρόσωπος Τύπου πρέπει να έχω την δυνατότητα στην προεκλογική περίοδο να παρεμβαίνω χωρίς τους περιορισμούς της Διακομματικής και του ΕΣΡ, σε όλα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
Αυτός ήταν και ο λόγος που ο κ. Καμμένος μου προσέφερε την πρώτη θέση στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Το ίδιο συμβαίνει λίγο πολύ σε όλα τα κόμματα. Όπως φαντάζομαι ότι θα συμβεί και με τον συνάδελφο Γιάννη Μιχελάκη, που μπορεί να μας χωρίζουν τώρα... μνημονιακές διαφορές, αλλά οφείλω να επισημάνω ότι είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας, ευπρεπής και με ήθος στον λόγο του.

ΕΡ: Πως αυτοπροσδιορίζεστε; Απευθύνεστε μόνο στη «λαϊκή δεξιά» και στους λεγόμενους «αντι-μνημονιακούς» ή στοχεύετε σε μια ευρύτερη αποδοχή και στήριξη;

ΑΠ: Δεν αυτοπροσδιοριζόμαστε. Είμαστε αυτό ακριβώς που αναζητά η πλειοψηφία των Ελλήνων και μια υπόδουλη πατρίδα. Είμαστε το Κίνημα, το κόμμα, όπως θέλετε διατυπώστε το, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Βγαλμένοι μέσα από το πλήθος των απλών, καθημερινών, προδομένων, ισοπεδομένων, αλλά Ανεξάρτητων Ελλήνων, που μας ενδιαφέρει να ελευθερωθεί η Ελλάδα, να φύγουν οι κατακτητές και όταν έλθει η ώρα, να στείλουμε για να πληρώσουν τον λογαριασμό, όλοι οι υπεύθυνοι των Μνημονίων.
Δεν θα απογειωθεί κανένα ελικόπτερο μετά τις εκλογές για να ξεφύγουν κάποιοι, όπως έλεγα συχνά και από το ΚΟΝΤΡΑ.

ΕΡ: Είναι γνωστό πως οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», έχουν συγκεκριμένες διαφωνίες με την πολιτική που ασκείται. Σχέδιο διακυβέρνησης όμως, διαθέτουν; Ολοκληρωμένο πρόγραμμα, για την επομένη των εκλογών, έχετε καταρτίσει;

ΑΠ: Σας διαβεβαιώ ότι υπάρχει και είναι απόλυτα συγκεκριμένο, χωρίς ανούσιες, απατηλές, λογιστικές και φραστικές περικοκλάδες που χαρακτηρίζουν τα όσα πλασάρουν κάποια άλλα συρρικνούμενα πολιτικά κόμματα. Που υπόσχονται...σωτηρία μετά τις εκλογές, αλλά που μας οδήγησαν μέχρι τώρα πολλάκις στο απόσπασμα.
Είναι πρόγραμμα που θα λέει λίγα, αλλά σαφέστατα και απόλυτα εφαρμόσιμα πράγματα.
Ξέρω ότι στους τοκογλύφους δεν θα αρέσει καθόλου. Αλλά για εμάς προέχει τί συμφέρει αποκλειστικά και μόνο την ΕΛΛΑΔΑ και φυσικά όχι σε εκείνους και τους ημεδαπούς εντολοδόχους τους.
Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί σε ειδική συνέντευξη Τύπου.

ΕΡ: Τα δημοσκοπικά ευρήματα, είναι αρκετά ελπιδοφόρα για το νεοσύστατο κόμμα, το οποίο εκπροσωπείτε. Εσείς που έχετε βάλει τον πήχη;

ΑΠ: Δεν θέλουμε να φτιάχνουμε ευχάριστες δημοσκοπικές ατμόσφαιρες, έστω κι αν μας είναι αρεστές. Δεν θα εκβιάσουμε τον Έλληνα πολίτη με ποσοστά και πήχεις. Θα τον αφήσουμε να μας κρίνει όπως το επιβάλει το δικό του το καθήκον, η δική του η πίστη, η πίστη του Ανεξάρτητου Έλληνα και ο δικός μας ανυποχώρητος αντιμνημονιακός λόγος.
Κάθε μέρα μας γνωρίζουν και περισσότεροι. Και να είστε σίγουροι οτι αυτό δεν θα σταματήσει μέχρι την ημέρα της κάλπης.

ΕΡ: Τι ‘‘φοβάστε’’ περισσότερο. Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά ή μια μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;

ΑΠ: Με βάζετε να διαλέξω ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Εσείς θα διαλέγατε κάποια από τις δύο;

Πηγή: Newsbomb
http://kontiloforos.blogspot.com/2012/03/blog-post_18.html
: Από την ενεργή δημοσιογραφία, στην υπηρεσία ενός νέου πολιτικού φορέα! Σκεφτήκατε καλά το καινούριο σας ξεκίνημα;