Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Ορθια στην Τρίπολη η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων. Ο «Λεό» έκοψε τη φόρα του Αστέρα!

Η Ενωση απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον φορμαρισμένο Αστέρα ισοφαρίζοντας στο 86' με τον Λεονάρντο και είναι το «αφεντικό» στη μάχη της πεντάδας.
Μοιρασμένο μπορεί να χαρακτηριστεί το πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης στην Τρίπολη με τις δυο ομάδες να έχουν από μία καλή στιγμή, την ώρα που στην επανάληψη και μέχρι το 75' οι Αρκάδες ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του ματς, προηγήθηκαν, αλλά στο τέλος η ΑΕΚ τους «πλήγωσε».
Από μία μεγάλη στιγμή είχαν στο πρώτο 45λεπτο οι δυο ομάδες που σε γενικές γραμμές αναλώθηκαν σε αρκετά λάθη.
Η πρώτη που απείλησε την αντίπαλη εστία ήταν η ΑΕΚ με τον Χοσέ Κάρλος που ήταν ίσως ο κορυφαίας της Ενωσης στο α' ημίχρονο. Στο 17', λοιπόν, ο Ισπανός προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον πορτιέρο του Αστέρα, Μπαντή, ο οποίος, όμως, επιστράτευσε τα ρεφλέξ του, άλλαξε τη φορά του σώματος του και απέκρουσε. Σόoυ για τους οικοδεσπότες, που είχαν μία εξαιρετική στιγμή στο 28' με τον Ράγιος, ο οποίος, όμως, είδε τον Κωνσταντόπουλο να «τεντώνεται» και να αποσοβεί το 1-0.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Τσιώλης άλλαξε τον Σολάκη βάζοντας τον Περόνε και ταυτόχρονα είδε τον καλύτερο του παίκτη, Ράγιος να τραυματίζεται να αποχωρεί με τον Μπρέσκα στο 50' να τον αντικαθιστά. Και πριν καλά-καλά ο τελευταίος «ζεσταθεί», άγγιξε το γκολ. Στο 51', λοιπόν, ο Σλοβάκος βρέθηκε μετά από μπαλιά-τρύπα του Ουσέρο απέναντι στον Κωνσταντόπουλο, όμως πλάσαρε πάνω του. Ετσι το 0-0 παρέμεινε με την Ενωση να απαντά στις ευκαιρίες με φάουλ του Λεονάρντο.
Στο 54', όμως, οι ισορροπίες άλλαξαν με τον Αστέρα να παίρνει προβάδισμα στο σκορ με τον Ναβάρο. Ο άσος του Αστέρα καλυπτόταν από τον Κοντοέ, εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ροτζέριο και με πλασέ έδωσε το προβάδισμα στους Αρκάδες.
Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και οκτώ λεπτά αργότερα ,στο 62΄ , είδε ακόμα μία προσπάθεια του Χοσέ Κάρλος να μην έχει ευτυχή κατάληξη. Ο Ισπανός σούταρε, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ με τον Αστέρα να διατηρεί το προβάδισμα.
Το 1-0 παρέμενε με την Ενωση να δείχνει ανήμπορη να αλλάξει την κατάσταση, την ώρα που ο Αστέρας έδειχνε ικανός ειδικά στην κόντρα να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους φιλοξενούμενους. Και εκεί που οι Αρκάδες φαίνονταν να είναι πιο κοντά στο να πετύχουν το 2-0 παρά να δεχθούν την ισοφάριση, στο 86', ο Λεονάρντο πήρα τη μπάλα από τον Κλωναρίδη και με ωραίο διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-1 για την Ενωση, η οποία στο 88' είδε τον Μπαντή να ίπταται και να διώχνει στο σουτ-απόπειρα ανατροπής του Γκερέιρο. Ο Αστέρας έπαιζε με 10 παίκτες αφού ο Περόνε είχε τραυματιστεί και ήταν εκτός γηπέδου
Ετσι το 1-1 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης της Τρίπολης με την ΑΕΚ να βρίσκεται στο +4 από τους Αρκάδες στη μάχη για την είσοδο στα πλέι-οφ.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Τσαμπουρής, Φορμίκα, Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Ουσέρο, Χουανίτο, Μάρτινς (90+' Χούλι), Σολάκης (46' Περόνε), Ράγιος (50' λ.τρ. Μπρέσκα), Ναβάρο.
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Μανωλάς, Κοντοές, Καράμπελας, Μάκος (62' Φούντας), Καφές, Χοσέ Κάρλος (75' Γκερέιρο), Λεονάρντο, Σιαλμάς (69' Σιαλμάς), Λυμπερόπουλος.