Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

«Αποικία» χαρακτηρίζουν την Ελλάδα οι Financial Times

«Η Ευρωζώνη θέλει να επιβάλλει κυβέρνηση της επιλογής της στην Ελλάδα -την πρώτη αποικία της Ευρωζώνης» γράφουν σε άρθρο τους οι Financial Times.
Ο αρθρογράφος, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών στη χώρα μας και αναφέρει ότι «έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου η επιτυχία δεν είναι πλέον συμβατή με τη δημοκρατία».
«Κατανοώ τον κ. Σόιμπλε» συνεχίζει ο αρθρογράφος «έχει να λογοδοτήσει απέναντι στη Βουλή του». «Η δυσπιστία προς την Ελλάδα είναι κατανοητή» αναφέρει το άρθρο, χαρακτηρίζοντας όμως «απίστευτα υπερβολικές» τις διαβεβαιώσεις που ζητούνται από τη χώρα. Ενώ υποστηρίζει πως «η ίδια η Γερμανία δεν θα ήθελε να εφαρμόσει αυτά που ζητά από την Ελλάδα».
Ο αρθρογράφος καταλήγει ότι η ζωή για τους Έλληνες θα γίνει τόσο ανυπόφορη που θα θέλουν οι ίδιοι να χρεοκοπήσουν και να φύγουν από την Ευρωζώνη.
Ενώ αναφέρει ότι «η κ. Μέρκελ δεν θα ήθελε να πιαστεί επ' αυτοφώρω με ένα όπλο που καπνίζει. Είναι μια στρατηγική υποβοηθούμενης αυτοκτονίας και μάλιστα ιδιαίτερα επικίνδυνη και ανεύθυνη» καταλήγει το άρθρο.

newsbeast.gr