Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

“Ελιγμός” παπανδρεϊκών με Χρυσοχοϊδη!


Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ήταν το πρώτο κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που… πυροβόλησε τον Γιώργο Παπανδρέου, αναφορικά με τα αίτια που οδήγησαν το Κίνημα στην πρωτοφανή σημερινή πολιτική κατάρρευση. Η κριτική που άσκησε, ενόχλησε, για τον πρόσθετο λόγο ότι θεωρήθηκε πως ξεπέρασε τα όρια, φτάνοντας σε σημείο προσωπικών προσβολών.
Κάποια στιγμή, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου επέστρεψε από τη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Κόστα Ρίκα, τέθηκε ακόμη και ζήτημα διαγραφής του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, και συνολικά από το ΠΑΣΟΚ, για την αλήστου μνήμης παραδοχή «δεν διάβασα το Μνημόνιο Ι».
Όλα αυτά ωστόσο φαίνεται να ανήκουν σήμερα στο παρελθόν, με την παπανδρεϊκή πτέρυγα να βιώνει πολιτική… ορφάνια, ως προς το πρόσωπο που θα επιλεγεί να αντιμετωπίσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μετά τη διαγραφή τους, η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης προφανώς έχουν χάσει σημαντικό έδαφος, ενώ ο Χρήστος Παπουτσής, που δείχνει πρόθεση να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έχει «ξεδοντιαστεί», μετά τα πρόσφατα σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
Κάπως έτσι, η παπανδρεϊκή ομάδα επιχειρεί τα τελευταία 24ωρα να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος, παρά την πίεση που του άσκησε το δίδυμο Βενιζέλου-Λοβέρδου, δεν έχει πειστεί να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Εκτιμάται μάλιστα ότι στην περίπτωση που πίσω από τον Υπουργό Ανάπτυξης στοιχηθεί η ακόμη πανίσχυρη παπανδρεϊκή ομάδα, η εκλογή για την ηγεσία μπορεί να εξελιχθεί σε θρίλερ, εφόσον απευθυνθεί στην πλατιά βάση του ΠΑΣΟΚ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
statesmen.gr