Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

“Αστέρας” ο Περόνε “βουλιάξε” την Ξάνθη στα Πηγάδια - Ο Αστέρας σε τροχιά ΕΥΡΩΠΗΣ!

Πρώτη νίκη, πρώτο διπλό και πρώτο γκολ στα Πηγάδια για τον Αστέρα Τρίπολης που νίκησε με 1-0 την Ξάνθη με γκολάρα του Περόνε! Το ματς στα Πηγάδια τα είχε όλα... Πολλές ευκαιρίες, τρεις αποβολές Δυο αποβολές οι Αρκάδες, μία οι ακρίτες , δύο δοκάρια και ίσως το ομορφότερο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα , του Περόνε.
Ο Ιταλός επιθετικός πέτυχε το γκολ της χρονιάς και ο Αστέρας Τρίπολης , υποχρέωσε στην 4η συνεχόμενη ήττα την Ξάνθη. Για έβδομο ματς έμειναν αήττητη οι Αρκάδες που πλέον “βλέπουν” Ευρώπη
Μόλις στο 10ο λεπτό η Ξάνθη απείλησε με το σουτ του Μαρσελίνιο, ενώ ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Μαρκόφσκι σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Χακόμπο. Ο Αστέρας απάντησε με το σουτ του Ουσέρο στο 16΄, αλλά η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν για τους γηπεδούχους με την κεφαλιά του Βασιλακάκη να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια στο 28΄.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμα πιο “χορταστικό”. Στο 62΄ ο Μπέρτος με δυνατό σουτ από τα 30 μέτρα έστειλε τη μπάλα να... γλύψει το οριζόντιο δοκάρι του Χακόμπο. Στο 66΄ο Βιβιανί έδιωξε εντυπωσιακά στο σουτ του Ουσέρο, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Αστέρας πήρε το προβάδισμα. Ο Περόνε έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή και χωρίς να το σκεφτεί “κρέμασε” τον Βιβιανί.

Στο 70΄ο Μαρκόφσκι  αποβλήθηκε σωστά με απευθείας κόκκινη για σκληρό φάουλ στον Ουσέρο . Όμως το πλεονέκτημα του Αστέρα κράτησε μόλις δύο λεπτά, με τον Τσαμπούρη να παίρνει και αυτός λανθασμένα, τον δρόμο για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα,  Στο φινάλε η Ξάνθη πίεσε αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση και γνώρισε την 4η συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα ο Αστέρας έφτασε τα 7 ματς που αγνοεί την ήττα και πλησίασε στον έναν βαθμό από την 5η θέση.
Στις καθυστερήσεις ο Αστέρας έμεινε με 9 παίκτες, καθώς ο Καλογερόπουλος έδειξε τραβηγμένη δεύτερη κίτρινη στον Ράγιος, καθώς η μπάλα βρήκε στον ώμο του.
Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Στάσιακ (79’ Πλατέλλας), Εντιμάρ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (74’ Καζάκης), Μαρκόφσκι, Πόι, Ντάνι, Βλαχοδήμος (68’ Μάνταλος).

Αστ. Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης)
: Χακόμπο (76’ Στεφανάκος), Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Τσαμπούρης, Αλβάρες (32’ Ναβάρο), Πιπίνης, Ράγιος, Ουσέρο, Χουανίτο, Μπρέσκα, Σολάκης (57’ Περόνε).


NIKH TOY ΠΑΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Μέσα σε τέσσερα λεπτά ο Σιμάο και ο Μαυρίας πέτυχαν τα πρώτα τους γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα και οι “πράσινοι” επικράτησαν του Εργοτέλη με 2-0, στο Παγκρήτιο.
Η είσοδος του Μαυρία αντί του Κατσουράνης στο δεύτερο μέρος έδωσε “πνοή” στους “πράσινους” που μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν το τρίποντο και τα κατάφεραν χωρίς να ιδρώσουν. Η ευκαιρία του Κλέιτον στο 53΄πέρασε ανεκμετάλλευτη, αλλά δύο λεπτά αργότερα, από το κόρνερ του Κλέιτον, ο Σιμάο με κεφαλιά νίκησε τον Πίρσον, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Τον Μοζαμβικανό... ζήλεψε ο Χάρης Μαυρίας. Ο νεαρός μέσος του τριφυλλιού έκανε και αυτός σεφτέ στην Superleague όταν μετά το δυνατό σουτ του Χριστοδουλόπουλου, ο Πίρσον αιφνιδιάστηκε και από κοντά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 59΄.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Καραγεωργίου): Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Τζούνιορ (64’ Κυριακίδης), Φραγκουλάκης, Κατσικοκέρης (80’ Τζανακάκης), Μπέτο, Δάρλας, Καρέλης (85’ Ευαγγέλου. 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φερέιρα)
: Καρνέζης, Μαρίνος, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Μπιέρσμιρ, Σιμάο, Βιτόλο, Κατσουράνης (46’ Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ (76’ Πετρόπουλος), Κλέιτον (70’ Καραγκούνης).