Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ. ΔΕΔΕ, ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ, κ. Α. ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟ

Στο Δήμο Βέλου-Βόχας, βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, σε προγραμματισμένη συνάντηση με το Δήμαρχο, κ. Α. Παπακυριάκο και παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου για τη συγκρότηση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για το 2012.
Για την περιοχή του Δήμου Βέλου-Βόχας, υπάρχουν σημαντικές δράσεις και τεχνικά έργα, όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, που εντάσσονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, καθώς και ένα πακέτο έργων προώθησης για ένταξη στο ΕΣΠΑ.
Για το αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου, έχει ήδη εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου η μελέτη για τα Συμπληρωματικά Έργα που απαιτούνται, προκειμένου να αναδειχτεί όχι μόνο η περιοχή του Βραχατίου, αλλά και η ευρύτερη παραλιακή ζώνη του Δήμου.
Μέσω της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ προωθείται επίσης και η «Κατασκευή και Βελτίωση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Βέλου – Βόχας». Πρόκειται για έργο επίλυσης προβλημάτων που αφορούν στη διανομή του νερού εντός των ορίων του Καλλικρατικού Δήμου από τις δεξαμενές. Με την ολοκλήρωση του έργου, θα απομακρυνθούν τα επιβλαβή αμιαντούχα υλικά και θα αντικατασταθούν με νέα, συμβατά με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
Το μεγάλο έργο οδοποιίας «Βελτίωση - Διαπλάτυνση Επαρχιακής Οδού Βέλο - Στιμάγκα - Κούτσι - Νεμέα», προϋπολογισμού 6.500.000 ευρώ περίπου, με ολοκληρωμένες τις τεχνικές του μελέτες εντάσσεται στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση, ενισχύοντας την προσδόκιμη αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή. Ύστερα από την ολοκλήρωση του έργου, θα έχει ανακατασκευαστεί τμήμα της Επαρχιακής Οδού, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η κυκλοφορία επί του δικτύου, αλλά και στους προσκείμενους αγροτικούς δρόμους που καταλήγουν σε περιοχές καλλιέργειας και παραγωγής γεωργικών προϊόντων. 
Επιπρόσθετα, εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, η μελέτη για την κατασκευή έργων προς άρση της επικινδυνότητας στον κόμβο του Ζευγολατιού στην Παλιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών και παράλληλα προωθείται η συντήρηση της επαρχιακής οδοποιίας στα όρια του Δήμου με άξονα πρώτης προτεραιότητας το Βοχαϊκό - Σουληνάρι - Χαλκί προς Αρχαία Νεμέα.
Τέλος, σχετικά με το μεγάλο έργο του Φράγματος του Ασωπού, όπου οι εργασίες εκτελούνται κανονικά και η ολοκλήρωσή του στοχεύει στην επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης και άρδευσης, στην προώθηση της ανάπτυξης και του τουρισμού, στην προβολή ολόκληρου του Νομού και τη δημιουργία βιώσιμων ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων σε σχέση με άλλες περιοχές, επιχειρείται η σύνδεση των περιοχών στα πέριξ του φράγματος με τον περιφερειακό δρόμο του Φράγματος που πρόκειται να κατασκευαστεί. Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι υπό συζήτηση η σύνδεση του Ελληνοχωρίου της Γονούσας και του Παραδεισίου με τον παραλίμνιο δρόμο του φράγματος.
Ολοκληρώνοντας, ο Δήμαρχος του Δήμου Βέλου – Βόχας, κ. Α. Παπακυριάκος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την επίσκεψή του και τη συνεργασία τους, τόνισε την άριστη σχέση των τεχνικών τους Υπηρεσιών και εξέφρασε την πεποίθηση ότι για το Δήμο Βέλου – Βόχας, η ένταξη έργων στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας το 2012, θα είναι μια διαδικασία με πραγματικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου.