Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Νίκος Νικολόπουλος..Το εθνικό ποσοστό ανεργίας ξεπέρασε το 20% Οι άνεργοι στην Πατρίδα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση της ανεργίας του Νοεμβρίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το εθνικό ποσοστό ανεργίας ξεπέρασε το 20% .
Οι άνεργοι στην Πατρίδα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της παρατεταμένης υφεσιακής πολιτικής. Η ανεργία είναι η πιο σκοτεινή όψη της οικονομικής κρίσης.
Ειδικά για τους νέους έχει τα χαρακτηριστικά ενός εφιάλτη χωρίς προηγούμενο.
Η ανεργία είναι βασικός κρίκος του φαύλου οικονομικού κύκλου που κυριαρχεί στην ελληνική οικονομία.
Η ύφεση, λουκέτα, απολύσεις, ανεργία, περιορισμός εισοδήματος, υποχώρηση της ζήτησης, νέα ύφεση κ.ο.κ.
Απαιτείται προσήλωση των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας μας στη μεγέθυνση της παραγωγής και στην Επανεκκίνηση της Οικονομίας.
Οι δημιουργικές δυνάμεις, επιχειρηματίες, αγρότες, εργαζόμενοι οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, με στόχο να μπει θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη της χώρας μας.
Απαιτείται να αξιοποιήσουμε, επιτέλους, τους ευρωπαϊκούς πόρους που λιμνάζουν και να υλοποιήσουμε στοχευμένες αποτελεσματικές δράσεις όπως επίμονα προτείνουν η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς. Η Επανεκκίνηση της Οικονομίας, οι νέοι τομείς παραγωγής και ανάπτυξης και η δημιουργία νέων κοιτασμάτων απασχόλησης είναι η εθνική μας πρόκληση. Σ’ αυτήν την πρόκληση είμαστε στρατευμένοι».