Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Η Νέα Δημοκρατία χαιρετίζει με συγκίνηση την πρόταση εθνικής σπουδαιότητας και αλληλεγγύης, του π. πρόεδρου του ΔΗΣΥ κ. Γιαννάκη Μάτση.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στην πρόταση, που ανέπτυξε, σήμερα στη Λευκωσία, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Γιαννάκης Μάτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία χαιρετίζει με συγκίνηση την πρόταση εθνικής σπουδαιότητας και αλληλεγγύης, που ανέπτυξε, σήμερα στη Λευκωσία, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Γιαννάκης Μάτσης.
Εισηγήθηκε, συγκεκριμένα, να χρησιμοποιήσει η Κυπριακή Δημοκρατία τις τεράστιες δυνατότητες και πόρους από τον εθνικό πλούτο, του φυσικού αερίου που εντοπίστηκε στην ΑΟΖ της, προκειμένου να στηρίξει την Ελλάδα σε αυτήν τη τρομακτικά δύσκολη ώρα.
Η πρότασή του, αποτέλεσμα εθνικής συμπαράταξης των Ελλήνων Κυπρίων αδελφών μας, εφόσον βέβαια υιοθετηθεί από τα κόμματα και την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα πρέπει να εξεταστεί άμεσα και σοβαρά από την ελληνική κυβέρνηση.
Ιδέες, όπως αυτή που ανέπτυξε σήμερα ο Γιαννάκης Μάτσης, μας γεμίζουν εθνική περηφάνια και αισιοδοξία. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι ο Ελληνισμός, ενωμένος, μπορεί να ξεπεράσει και τις μεγαλύτερες δυσκολίες»