Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Πρόγραμμα - Πρόσκληση Πανηγύρεως του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Βλασίου Προστάτου και Πολιούχου Ξυλοκάστρου 2012

Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός από το πρωί της 10ης έως 12ης Φεβρουαρίου 2012 (Φωταγώγηση οικιών, Δημοσίων και Ιδιωτικών Καταστημάτων).
Παρασκευή 10.02.2012  
ώρα 18:15 ΜΕΓΑΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.
Σάββατο 11.02.2012
ώρα 7:15 π.μ. ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΟΡΘΡΟΣ
ώρα 9:00 π.μ. ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ χοροστατούντος του Πατρός και Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.
ώρα 9:45 π.μ. Είσοδος των Τοπικών Αρχών και των Επισήμων στον Ι.Ν. Αγίου Βλασίου.
ώρα 11:00 π.μ. ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΠΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ.
Της όλης πομπής προηγούνται Τροχονόμοι, η Φιλαρμονική και η ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΑ η οποία θα πλαισιώνεται από Άγημα του Στρατού, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, μαθητές & μαθήτριες των Λυκείων και ο χορός των ψαλτών.
Ακολουθούν ο Ιερός Κλήρος και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, οι Επίσημοι και οι Αρχές της πόλης, η εκκλησιαστική επιτροπή, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος και προσκυνητές.
.
Η περιφορά της ΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΒΛΑΣΙΟΥ θα ακολουθήσει, καιρού επιτρέποντος, την εξής διαδρομή: Ιερός Ναός Αγίου Βλασίου – Π. Τσαλδάρη – Αραβαντινού – Ι. Ιωάννου – Λ. Φραντζή – Π. Τσαλδάρη – Πλατεία - Ιερός Ναός.

Τελετάρχες ορίζονται οι Υπάλληλοι των Υπηρεσιών του Δήμου κ.κ., Ιωάννης Φόρτης και Βασίλειος Παρίδης.
Καλούνται οι ευσεβείς και φιλάγιοι χριστιανοί μας να μετάσχουν στις ιερές πανηγυρικές ακολουθίες για να λάβουν την ευλογία του πολιούχου μας Aγίου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ