Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ. ΔΕΔΕ, ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕYΡΩΣΤΙΝΗΣ, κ. Α. ΚΛΑΔΟΥΧΟ

Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, ξεκινά έγκαιρα και με στοχευμένες δράσεις τη συγκρότηση του Τεχνικού της Προγράμματος για το 2012.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, επέλεξε την επαφή με όλους τους Δημάρχους του Νομού και τη συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για την εξειδίκευση των παρεμβάσεων, των έργων και υποδομών σε κάθε περιοχή, προκειμένου να διασφαλιστεί η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση των προγραμματισμένων έργων, με βάση τις τοπικές ιδιαιτερότητες. Ταυτόχρονα, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώνει όλους τους Αυτοδιοικητικούς παράγοντες και τις Τεχνικές Υπηρεσίες τους για την πορεία υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος της προηγούμενης χρονιάς (2011), με την πλειοψηφία των έργων που το απαρτίζουν να δημοπρατούνται εντός του Φεβρουαρίου.
Στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, που χαρακτηρίζεται από το μεγάλο ορεινό του όγκο, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως ήδη ξεκινούν πολύ σημαντικές παρεμβάσεις για τη συντήρηση και βελτίωση του επαρχιακού του δικτύου των ορεινών περιοχών και κυρίως του οδικού τμήματος που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας.
Ο κ. Δέδες, αναφέρθηκε στο σημαντικό πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών και ανακοίνωσε ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, καρπό των επίμονων προσπαθειών του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλη και της Περιφερειακής ηγεσίας, την άμεση διάθεση 1.500.000 ευρώ, για έργα άμεσης αντιμετώπισης επικίνδυνων διαβρωτικών φαινομένων στην περιοχή της Λυκοποριάς και στα σύνορα των Δήμων Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Σικυωνίων.
Ειδικό θέμα της ατζέντας αποτέλεσαν τα έργα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και τα υπό σχεδιασμό εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα που έχουν να κάνουν με τις περιοχές του Μελισσίου, του Ζεμενού και του Παναριτίου και κυρίως η δημοπράτηση των συμπληρωματικών έργων στη λιμνοδεξαμενή Πιτσών. Αντικείμενο των εργασιών αποτελεί η κατασκευή τάφρων απορροής και συγκέντρωσης υδάτων, ώστε να αναβαθμιστεί το υφιστάμενο έργο, με σκοπό την αποτελεσματικότερη άρδευση της καλλιεργήσιμης γης των αγροτών της περιοχής.
Εντάσσεται επίσης στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2012 της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, η μελέτη για το δρόμο “Ξυλόκαστρο - Χαρτσιάνικα”, έργο που ολοκληρώνει τις δράσεις για την πλήρη τουριστική ανάδειξη και αξιοποίηση του ορεινού όγκου της περιοχής και του χιονοδρομικού κέντρου της Ζήρειας.
Τέλος, ο κ. Δέδες αναφέρθηκε στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο που θα χαρακτηρίζεται τα επόμενα χρόνια ως ένα από τα έργα «σημαία» της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην ολοκλήρωση του οδικού άξονα - πέταλου “ Σούλι - Γκούρα - Καρυά - Ροζενά - Δερβένι”. Πρόκειται για ένα δρόμο που θα αξιοποιήσει στο έπακρον τις αναπτυξιακές δυνατότητες ολόκληρου του ορεινού όγκου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και του Δήμου Σικυωνίων, η μελέτη του οποίου έχει ήδη ολοκληρωθεί με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ και η ένταξή του στο ΕΣΠΑ αποτελεί δέσμευση του Περιφερειάρχη.
Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την επίσκεψή του και  τόνισε και ο ίδιος τη μεγάλη σημασία της συλλογικής προσπάθειας από πλευράς Δήμων και Περιφερειακής Ενότητας για την κατάρτιση αλληλοσυμπληρούμενων Τεχνικών Προγραμμάτων στα πλαίσια της λήψης κοινών αποφάσεων, γεγονός που μεγιστοποιεί το βαθμό αποτελεσματικότητάς τους.