Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Και νέα αντιπαράθεση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις Λοβέρδου περί «μακελειού»

Και νέα αντιπαράθεση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις Λοβέρδου περί «μακελειού». Απρεπής η δήλωση, σχολίασε ο Ν. Μηταράκης που πρόσθεσε ότι η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να ερευνηθεί
Και νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φαίνεται πως ανοίγει σχετικά με την πιθανότητα να εγείρει η ΝΔ θέμα ειδικού δικαστηρίου για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και τη δικογραφία της ΕΛΣΤΑΤ.

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου περί «μακελειού» για την ενέργεια του οικονομικού εισαγγελέα κ. Πεπόνη να διαβιβάσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ώστε να εξεταστεί αν πρέπει ή όχι να διαβιβαστεί στη Βουλή για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων για τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009, προκάλεσε την έντονη αντίδραση από την πλευρά της ΝΔ, διά στόματος του αναπληρωτή υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Νότη Μηταράκη. Ακολούθησε και νέα ακόμη πιο αιχμηρή δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει αποφασίσει να «σηκώσει» το θέμα, τουλάχιστον απαντώντας στις δηλώσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, επιφυλασσόμενο για το τι θα πράξει στη Βουλή.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης και στελέχη του κόμματός του και της κυβέρνησης. Η εξέλιξη της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ η οποία αναδεικνύεται σε νέο πολιτικο-δικαστικό σκάνδαλο, κάνει τα θεμέλια της κυβέρνησης Γ. Παπαδήμου να τρίζουν από τις διιστάμενες απόψεις των συνεργαζόμενων κομμάτων...
Ν.Δ

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, δήλωσε:
«Η δήλωση του κ. Λοβέρδου μπορεί να θεωρηθεί απρεπής. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν θεσμοί που λειτουργούν ανεξάρτητα από τις διαθέσεις του ΠΑΣΟΚ της Νέας Δημοκρατίας ή οποιουδήποτε άλλου πολιτικού κόμματος», είπε ο κ. Μηταράκης, με δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Radio 9». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι οικονομικοί εισαγγελείς -θεσμός που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ- ανεξάρτητα, και με βάση τις καταγγελίες μελών του Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ., θεώρησαν ότι υπάρχει ένα θέμα το οποίο πρέπει να διερευνηθεί. Είναι λοιπόν δεδομένο ότι αυτή η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί. Αυτή η εξέλιξη δεν σχετίζεται ούτε με τις διαθέσεις του ΠΑΣΟΚ, ούτε με τις διαθέσεις της Νέας Δημοκρατίας», κατέληξε.

Ακολούθησε η δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη:
«Η απειλή Λοβέρδου, για «μακελειό» στη χώρα, στρέφεται ευθέως εναντίον της Δικαιοσύνης, αλλά και ολόκληρης της Κοινωνίας. Δεν ξέρουμε αν τα κίνητρά του είναι ψηφοθηρικά ενόψει των εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ.
Σίγουρα, όμως, τέτοιες απειλές, σε μια στιγμή που ο λαός υποφέρει εξαιτίας της πολιτικής τους, ξεπερνούν τα όρια της ανευθυνότητας. Είναι εκβιαστικές, και επικίνδυνες».

Ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Γιακουμάτος, δήλωσε:
«Θα ψηφίσω υπέρ της παραπομπής. Ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος διαχειρίζεται την οικονομία μιας χώρας όταν αυτή πτωχεύει, χρεοκοπεί και ο λαός δεν ξέρει τίποτα, πρέπει να κάτσει στο σκαμνί και να αποδειχθεί η αλήθεια. Ποια είναι η αλήθεια; Ποιος κορόιδευε; Δηλαδή, κάναμε τη χώρα "εδώ παπάς, εκεί παπάς;" Είναι ντροπή» .
Ο ΛΑΟΣ
Κατά τον κ. Λοβέρδο, «ο εισαγγελικός λειτουργός όφειλε, όταν υπάρχει σε μια καταγγελία ενός πολίτη και ακούγεται το όνομα κάποιου που είναι υπουργός, να σταματάει επί τόπου, απαγορεύεται να κάνει αξιολόγηση γιατί αν κάνει αξιολόγηση παραβιάζει το Σύνταγμα και τη σχετική νομοθεσία και αποστέλλει το φάκελο στη Βουλή, η οποία θα κρίνει» (για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε εδώ).

eklogika.gr


Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε:

«Ο κ. Λοβέρδος, σοβαρός πολιτικός, συνταγματολόγος, έχω την αίσθηση ότι άφησε τον παρορμητισμό του να νικήσει τη λογική του. Αυτά τα κρεσέντο νομίζω βλάπτουν σοβαρά την ομαλή πορεία της χώρας». Επίσης, μιλώντας σε άλλο μέσο ενημέρωσης, προσέθεσε: «Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να ψάξουμε να βρούμε όλα τα λάθη -ηθελημένα ή μη- που έγιναν όλη αυτή την "καυτή" περίοδο. Από την είσοδό μας στην ΟΝΕ, από την πορεία του Καραμανλή, την πορεία του Παπανδρέου, και να τα απομονώσουμε, για να μην τα έχουμε αύριο ως "μπούσουλα" στην πορεία της χώρας».

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι θα προτείνει στο κόμμα του να ψηφίσει υπέρ της διερεύνησης της υπόθεσης:
«Αν διαβάσει κάποιος το Σύνταγμα της χώρας, ο εισαγγελέας ήταν υποχρεωμένος να στείλει στη Βουλή το φάκελο. Δεν είναι το πολιτικό γεγονός η αποστολή από τον εισαγγελέα του φακέλου στη Βουλή. Το πολιτικό γεγονός θα ξεκινήσει από το πώς θα διαχειριστεί η Βουλή αυτή την αποστολή. Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να μένει καμία σκιά για κανέναν. Και άρα πρέπει η Βουλή να δώσει την εντολή για πλήρη διαλεύκανση αυτής της υποθέσεως, όποιον και αν αγγίζει η ενδεχόμενη κατηγορία. Θα εισηγηθώ στο κόμμα μου να ψηφίζουμε "πάντα φως" σε όλες τις υποθέσεις».

Σε ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών υποστηρίζει ότι «οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας και Συνταγματολόγου Ανδρέα Λοβέρδου περί προοπτικής «μακελειού» εάν κατηγορηθεί, ο Γιώργος Παπανδρέου συνιστά δίχως άλλο αφ’ ενός ευθεία και απροκάλυπτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, και αφετέρου τοποθέτηση ευθέως αντίθετη στο κοινό περί Δικαίου αίσθημα.
Τέτοιες εμπρηστικές δηλώσεις δείχνουν απλώς, τον πανικό των εκπροσώπων του φθαρμένου πολιτικού συστήματος που βλέπουν ότι, συμπαρασύρονται στην ανυποληψία των επιλογών τους.
Είναι βέβαιο ότι, η προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών όποιους κι αν αφορά όσο ψηλά και αν βρίσκονται δεν θα βρουν ακροατές και πολύ συνοδοιπόρους στους κόλπους της κοινωνίας που ασφυκτιά από τις εγκληματικές επιλογές των εκπροσώπων του απερχόμενου Συστήματος.
Το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, υποστηρίζει πάγια και αμετακίνητα, την ανάγκη οι υπεύθυνοι για τη σημερινή εικόνα της Χώρας να γίνουν γνωστοί και στον Ελληνικό λαό και να λογοδοτήσουν».

Τι είχε πει ο Ανδρέας Λοβέρδος

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Λοβέρδος, σχολιάζοντας την ενέργεια του κ. Πεπόνη, είχε δηλώσει ότι «όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον κ. Παπανδρέου, θα μετατρέψει τη χώρα, σε μια χώρα όπου θα υπάρξει μακελειό» και στο ίδιο ύφος πρόσθεσε: «Όποιος επιχειρήσει πολιτικά να τον προσβάλει με διάφορα θέματα που αφορούν την πολιτική του, τις επιλογές του, τα ποινικά, η χώρα θα αλλάξει πορεία. Από εκεί που πηγαίνει στο να μη γονατίσει θα γίνει μακελειό».