Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Τα μηδενικά εκκαθαριστικά κα το μέτρο της Εργασιακής Εφεδρείας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας,  βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τα μηδενικά εκκαθαριστικά Μισθοδοσίας πολλών «Εφέδρων», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επαίσχυντη εφεδρεία του ΠΑΣΟΚ, έριξε στο καιάδα δυο ολόκληρες ετήσιες σειρές υπαλλήλων του Δημοσίου και Ευρύτερο Δημοσίου Τομέα.
Η παραδοχή του Υπουργού κ. Ρέππα,  ότι το μέτρο της Εφεδρείας απέτυχε επιβεβαιώνει τις ενστάσεις και προβλέψεις της Νέας Δημοκρατίας. Όμως, δεν απαλύνει καθόλου τα αδιέξοδα των υπαλλήλων που βίωσαν πραγματικά μια εξοντωτική μεθόδευση εναντίον τους.
Οι ΠΑΣΟΚικοί εγκέφαλοι πρώτα μείωσαν τους μισθούς από 1η Νοεμβρίου και μετά έστειλαν τα σημειώματα της Εφεδρείας. Εκατοντάδες Υπάλληλοι που είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους και είχαν  πάρει δάνειο, σήμερα, λαμβάνουν Μηδενικά εκκαθαριστικά μισθοδοσίας.
Οι Έφεδροι που πληρώνουν με το αίμα τους την τραγική ανεπάρκεια της διετίας καλούνται επιπλέον να πληρώσουν και την εισφορά αλληλεγγύης.
Καλούνται επιπλέον να πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές, επί των προηγούμενων αποδοχών τους που ήταν πολύ υψηλότερες, με τη μηδενική μισθοδοσία του σήμερα.
Είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν επιπλέον το χαράτσι της ΔΕΗ.
Αρκετοί υπάλληλοι προχώρησαν πριν λίγα χρόνια σε εξαγορά συντάξιμου χρόνου και χρόνου για εφάπαξ. Έτσι συμπλήρωσαν τα 33 ή 34 χρόνια και καταδικάστηκαν σε εφεδρεία. Οι άλλοι συνάδελφοί τους που δεν αναγνώρισαν ακόμη σώθηκαν.
Μέσα σ΄ αυτή την αντικοινωνική, αλλά και αναποτελεσματική στοχοποίηση των υπαλλήλων υπάρχουν πολλές τραγικές ανθρώπινες ιστορίες.
Τα μηδενικά εκκαθαριστικά για ένα ή δύο χρόνια καταδικάζουν πολλούς ανθρώπους στην απόλυτη ανέχεια.
Από την άλλη πλευρά, όλα αυτά τα στελέχη της διοίκησης βλέπουν ότι το οικονομικό όφελος που «πρόσφερε» η δική τους θυσία πάει χαμένο, γιατί οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να εγκρίνουν χιλιάδες ώρες υπερωρίες, μετατάσσουν ημετέρους άσχετων ή πολύ κατώτερων προσόντων, «παραγεμίζουν» ακόμη και σήμερα τα γραφεία Αντιπροέδρων και Υπουργών με νέους συμβούλους.
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο.
Καλούμε τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ρέππα και Οικονομικών κ. Βενιζέλο να αναθεωρήσουν το μέτρο της εφεδρείας που έτσι κι αλλιώς, όπως οι ίδιοι παραδέχονται, απέτυχε.
Να αποκαταστήσουν τη δικαιοσύνη, την ισονομία, τον ιδιότυπο ρατσισμό που εμπνεύστηκαν, την «πονηρή» ιδέα που η κομματική τους διαστροφή συνέλαβε για να τιμωρήσουν τη γενιά των προσλήψεων του 1978, 1979 δηλαδή ανθρώπους που διορίσθηκαν πριν από 33 ή 34 χρόνια επί των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας.
Ντροπή».

Επίσης ο Νικόλαος Νικολόπουλος , με αφορμή την κοινοποίηση σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ ερωτημάτων που αφορούν στην Εργασιακή Εφεδρεία δήλωσε:

«Με τον πιο επίσημο τρόπο ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ρέππας δήλωσε, πριν λίγες εβδομάδες, ότι το μέτρο της Εργασιακής Εφεδρείας απέτυχε και δεν πρόκειται να συνεχιστεί.
Αναφερόταν, βεβαίως, σε ένα μέτρο που κακοποιήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία  - αντί να εφαρμόσει την πρότασή μας – χρησιμοποίησε τον όρο “εφεδρεία” για να μεθοδεύσει, ισοπεδωτικά και άδικα, μαζικές απολύσεις από το Δημόσιο. Κάτι το οποίο απέκλειε η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.
Όμως! Παρά την ομολογία αποτυχίας και τη δήλωση εγκατάλειψης των μεθοδεύσεων εκείνων, κάποιες υπηρεσίες – και αυτό προκαλεί έκπληξη - κινητοποιούνται ακόμη για ένα μέτρο που έχει απαξιωθεί και – όπως δηλώθηκε - έχει εγκαταλειφθεί.
Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να κλείσει, επιτέλους, ένα κεφάλαιο που πλήγωσε τη Δημόσια Διοίκηση και οδήγησε σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα».