Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ραγδαίες εξελίξεις…

Tου ΦΙΛΛΙΠΟΥ ΣΑΡΡΗ

Με τον Τσαρλς Νταλλάρα να επιστρέφει στην Ελλάδα, για την επανατοποθέτηση του πλαισίου διαπραγματεύσεων για το PSI, την τρόικα να βρίσκεται… προ των πυλών για τη συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση και το πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου να φτάνει στη Βουλή, ο Λουκάς Παπαδήμος προχωρεί σε νέο κύκλο συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνησή του.
Δεν αποκλείεται μάλιστα, τις επόμενες ημέρες, να πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες, ραγδαίες εξελίξεις, και να επανακαθοριστούν οι προτεραιότητες, ο χρόνος ζωής, ενδεχομένως και η σύνθεση της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Ο μεταβατικός πρωθυπουργός θα δει σήμερα τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον Αντώνη Σαμαρά. Οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να προβληματίζουν τον Λουκά Παπαδήμο, όπως και το ενδεχόμενο αποχώρησης του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού από την κυβέρνηση, μια εξέλιξη που θα αποδυνάμωνε το σημερινό σχήμα εξουσίας, και θα ενίσχυε τη ρητορική της αντιπολίτευσης.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός καλείται να βρει μεθοδολογία αντιμετώπισης και απόκρουσης της συντονισμένης επίθεσης που δέχεται η Ελλάδα από διεθνή ΜΜΕ και παράγοντες, περί «δεδομένης» χρεοκοπίας της χώρας, εντός του Μαρτίου. Μια επίθεση που διαμορφώνει ένα εξαιρετικά δυσμενές κλίμα.

statesmen.gr