Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 3-0 Και λίγα ήταν!

Αυτός ήταν Θρύλος! Με όρεξη, πάθος, διάθεση, μεγάλη επιθετικότητα και δημιουργικότητα, νίκησε τον Εργοτέλη με 3-0, άνετα θα μπορούσε να βάλει τα διπλάσια και πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.
 

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Μέγερι ανάμεσα στα δοκάρια, τον Μοδέστο σε θέση δεξιού μπακ, τον Μαρκάνο να καλύπτει αυτή του αριστερού, τους Μέλμπεργκ, Αβραάμ ως στόπερ, τους Μανιάτη, Ορμπάιθ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Ιμπαγάσα μπροστά τους, τους Ντιόγκο, Αμπντούν στα πλάγια και τον Μάρκο Πάντελιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με μεγάλη όρεξη στο ματς και ασκώντας πρέσινγκ σε ολόκληρο το γήπεδο περιόρισε τον Εργοτέλη σε παθητικό ρόλο. Στο 8' από πολύ ωραία προσπάθεια του Μαρκάνο από τα αριστερά, ο Αμπντούν γύρισε στη μικρή περιοχή, απ' όπου το πλασέ του Πάντελιτς απέκρουσε ο Πίρσον, για την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς. Στο 12' ο Ιμπαγάσα σέντραρε στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Ντιόγκο έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Εργοτέλη.

Στο 21' το μακρινό σουτ του Ορμπάιθ δεν δυσκόλεψε τον Πίρσον, στο 28' μετά από ωραίες προσποιήσεις, ο Ντιόγκο σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής δίχως να βρει στόχο, στο 40' ο Ορμπάιθ με όμορφη πάσα βρήκε τον Πάντελιτς σε θέση τετ α τετ, ο Σέρβος, όμως, καθυστέρησε στο κοντρόλ και στη συνέχεια υπό την πίεση του Χίμπλινγκερ πλάσαρε άστοχα. Δύο λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο Πάντελιτς είχε νέα μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, όμως από την προβολή του η μπάλα κατέληξε άουτ, έπειτα από γύρισμα ακριβείας του Μαρκάνο στη μικρή περιοχή.

Στην επανάληψη ο Θρύλος ήταν ακόμα πιο αποφασιστικός και στο 47' απείλησε για πρώτη φορά, αλλά μετά από το κόρνερ του Αμπντούν, ο Πίρσον μπλόκαρε στην κεφαλιά του Ντιόγκο. Στο 48' ο Λεάλ, στη μία και μοναδική επιθετική προσπάθεια του Εργοτέλη, επιχείρησε από πλάγια να κρεμάσει τον Μέγερι, στέλνοντας την μπάλα άουτ, στο 50' η κεφαλιά του Πάντελιτς μετά από τη σέντρα του Μαρκάνο ήταν για λίγο άστοχη, στο 53' ο Ιμπαγάσα βρήκε τον Μανιάτη μέσα στην περιοχή, το διαγώνιο σουτ του οποίου με το αριστερό ήταν άστοχο, για να φτάσουμε στο 56' όταν ο Χίμπλινγκερ είδε τον Ντιόγκο να τον προσπερνά, τον έριξε κάτω και ο Κάκος σωστά τον έστειλε στα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 58' ο Ολυμπιακός μπόρεσε να μετουσιώσει την υπεροχή του. Ο Αμπντούν σέντραρε, ο Μέλμπεργκ έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω, ο Μαρκάνο γύρισε παράλληλα και ο Πάντελιτς από τη μικρή περιοχή δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Στο 60' ο Μπουχαλάκης σωστά είδε επίσης τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, για σκληρό φάουλ στον Αμπντούν και με εννέα παίκτες πλέον ο Εργοτέλης, απλώς αφέθηκε στις ορέξεις του Ολυμπιακού.

Στο 65' από ωραία σέντρα του Αμπντούν, ο Μέλμπεργκ με κεφαλιά έγραψε το 2-0, στο 77' ο κεραυνός του Μανιάτη ήταν για λίγο άστοχος, στο 79' ο Φετφατζίδης τσίμπησε μαγικά την μπάλα, βγάζοντας τετ α τετ τον Ντιόγκο, που βρήκε την μπάλα, αλλά ο Πίρσον με το πόδι έσωσε, στο 81' ο Μακούν έβγαλε τον Μανιάτη απέναντι στον γκολκίπερ του Εργοτέλη, ο οποίος πάλι με το αριστερό χέρι απέκρουσε σε κόρνερ τη βολίδα του διεθνούς άσου και στο 88' μπλόκαρε σταθερά το πλασέ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό στο εκπληκτικό σουτ του Φετφατζίδη στο 90' απο το ημικύκλιο της περιοχής, με το οποίο έστειλε την μπάλα να βρει στο οριζόντιο δοκάρι και να καρφωθεί στα δίχτυα του (3-0).

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ και ο Μαρκάνο, αλλά έβαλε άσχημα το κεφάλι του στη σέντρα ακριβείας του Μανιάτη...

Πέραν των αποβολών, την κίτρινη κάρτα του Κάκου αντίκρισαν οι Ορμπάιθ (68'), Κατσικοκέρης (70'), Αμπντούν (72'), Γιοβάνοβιτς (76'), Παπάζογλου (85').

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μοδέστο, Μαρκάνο,  Μέλμπεργκ (82' Παπάζογλου), Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (69' Μακούν), Αμπντούν (74' Φετφατζίδης), Ντιόγκο, Πάντελιτς.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Δάρλας (50' Γιαλούσης), Λεάλ, Κατσικοκέρης, Μπουχαλάκης, Κυριακίδης, Ολίσε, Μπούντιμιρ (62' Γιοβάνοβιτς), Σασιασβίλι (55' λ. τρ. Τζανακάκης).


Ο ΟΦΗ έβαλε τέλος στο σερί της Ξάνθης

Με γκολ του Λεωνίδα Καμπάνταη στο 37', ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 την Ξάνθη στο Ηράκλειο, για την 19η αγωνιστική της Superleague και μπορεί να ονειρεύεται Ευρώπη, καθώς «έπιασε» την ακριτική ομάδα στην 5η θέση της βαθμολογίας. Οσο για την Ξάνθη, γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από 10 θετικά αποτελέσματα (7 νίκες, 3 ισοπαλίες) και συγκεκριμένα από τις 29 Οκτωβρίου 2011 και το 2-0 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.
ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Μπούρμπος, Βάντο, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Καλάιτζιτς (77' Μποντόρ), Βερόν, Ζόρντι Λόπεζ (90' Σόουζα), Παπουλής, Σίσιτς, Μάντζιος (6' Καμπάνταης).
ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Φλίσκας, Ντάνι (72' Νταρμπιόν), Πόι (61' Σουάνης), Βλαχοδήμος (77' Καζάκης), Μαρσελίνιο, Μαρκόφσκι.

Σίδερο ο Πανιώνιος, βουλιάζει η Κέρκυρα

Με τον Σιδεράκη να πιάνει τα... άπιαστα με το σκορ στο 0-0, τον Γουνδουλάκη να μπαίνει αλλαγή και να βγάζει δύο μπαλιές-μαγεία και τους Κούτσι και Σκέμπρι να εκτελούν, ο Πανιώνιος επικράτησε δίκαια της Κέρκυρας με 2-0 στη Νέα Σμύρνη και συνεχίζει την ανοδική του πορεία, σε αντίθεση με τους Φαίακες που έχουν να πανηγυρίσουν εδώ και 8 αγωνιστικές και κινδυνεύουν με υποβιβασμό.
Μοιρασμένο σε φάσεις και με καλό ρυθμό το πρώτο ημίχρονο, με τους Αγρίτη και Μαρτίν να προβληματίζουν την άμυνα του Πανιωνίου (έκανε ντεμπούτο δίπλα στον Σιόβα ο Πιερ) και τον Κούτσι να βγάζει το... λάδι στον Μαϊστόροβιτς, αλλά να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του 45λεπτου στο 15'.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ακης Μάντζιος): Σιδεράκης, Ομο, Ρόβας (46` Γουνδουλάκης), Σιόβας, Πιερ, Πετκάκης, Μενδρινός (67` Κούρντι), Σάμαρης, Κούτσι, Ρόκας (84` Κουλουχέρης), Σκέμπρι
ΚΕΡΚΥΡΑ (Χάβι Γκραθία): Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου, Βέντσελ, Γραμμόζης, Καλαντζής, Αγρίτης (46` Γιάντσης), Ερίθε, Μαϊστόροβιτς, Οσμάν (76` Τσίγκας), Γκουστάβο, Μάρτιν