Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Πέτρος Τατούλης:Αν το 2011 ήταν χρονιά ανώμαλης προσγείωσης, το 2012 θα είναι ακόμα σκληρότερος χρόνος




Ευχές για χρόνια πολλά έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το 2012, χαρακτηρίζοντας το έτος ως σημαντική χρονική περίοδο, όπου θα γίνουν λυτρωτικά βήματα για τη σωτηρία της χώρας.
Ο κ. Τατούλης, ευχόμενος καλή επιτυχία στο Δήμαρχο που ήταν παρών στην πρώτη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης, εξέφρασε τη βαθειά του πεποίθηση ότι οι δύο βαθμοί διοίκησης Δήμοι και Περιφέρεια θα έχουν υψηλό επίπεδο συνεργασίας με καθαρές σχέσεις για επιτυχία σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.
«Αν το 2011 ήταν χρονιά ανώμαλης προσγείωσης, το 2012 θα είναι ακόμα σκληρότερος χρόνος», σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, ο οποίος απηύθυνε έκκληση σε όλους για εντατική εργασία και τόλμη στη λήψη αποφάσεων που κρίνονται απαραίτητες για να βρεθούν λύσεις στα σημαντικά προβλήματα. «Δεν υπάρχουν μεσσίες στον τόπο, μόνη λύση και ελπίδα είναι οι ίδιοι οι πολίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Τατούλης έστειλε τις ευχές του και στην ορογένεια, καλώντας την σε συστράτευση και κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του Ελληνισμού, δηλώνοντας για μια ακόμη φορά τη βαθειά του πίστη στον άδολο ακομμάτιστο και ανιδιοτελή πατριωτισμό και στη δημοκρατική λειτουργία, εντός της οποίας πρέπει αυστηρά να λαμβάνονται οι αποφάσεις.
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο και το 2012 θα πάρει τολμηρές και δύσκολες αποφάσεις για τη δημιουργία πολιτικών και το άνοιγμα νέων δρόμων για τη χώρα και την Περιφέρεια Πελοποννήσου» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Θέλουμε ουσιαστική προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών

 «Θέλουμε αντικειμενικότητα στις μετρήσεις για την ακρίβεια των αποτελεσμάτων και ουσιαστική προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών» δήλωσε ο κ. Τατούλης κατά την συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης του θέματος για την εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας για εγκατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σταθμού παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης για την οποία αποφασίστηκε από το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου η εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τα αρμόδια Υπουργεία, όλους τους βαθμούς διοίκησης και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης δήλωσε ότι πρόκειται για θέμα αρμοδιότητας της αιρετής Περιφέρειας και όχι του ΥΠΕΚΑ, το οποίο προβαίνει σε παράνομες ενέργειες. Ο κ. Τατούλης ζήτησε την αυστηρή εφαρμογή του νόμου και αναρωτήθηκε γιατί δε λειτουργεί ο σταθμός αυτός για τόσα χρόνια σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή, όπως η Μεγαλόπολη.
Ταυτόχρονα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι "οι απόψεις και οι πρωτοβουλίες μας διευρύνουν τις πολιτικές δυνάμεις που τις υποστηρίζουν" και αναφέρθηκε στις σημερινές δηλώσεις του νέου Ευρωβουλευτή  των οικολόγων πρασίνων Νίκου Χρυσόγελου που έγιναν παρουσία του παλαιού ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου με τις οποίες υπογράμμισε ότι "υπό συγκεκριμένες οικολογικές προϋποθέσεις τα ΣΔΙΤ είναι δόκιμες λύσεις υλοποίησης ενός έργου".
Ο κ. Τατούλης παράλληλα, μετά την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ για ομόφωνη απόφαση αποδοχής του μνημονίου συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα αποτελέσει φερέγγυο και αξιόπιστο εταίρο στο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων.  

 Eξοικονόμηση 300.000 ευρώ κατά τη διαπραγμάτευση για το αρδευτικό φράγμα της Κελεφίνας

Απαντώντας στην επερώτηση για το αρδευτικό φράγμα της Κελεφίνας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε ότι μετά από παρεμβάσεις του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατάφερε να ξεπεραστούν τα προβλήματα της γεωτεχνικής μελέτης και πέτυχε την εξοικονόμηση 300.000 ευρώ κατά τη διαπραγμάτευση της συμπληρωματικής μελέτης και τόνισε ότι το έργο αυτό, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τον εμπλουτισμό των νερών του Ευρώτα και για αντιπλημμυρική προστασία, θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί.

Στο περιθώριο της ενημέρωσης για το αρδευτικό φράγμα της Κελεφίνας, ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε τη δημοπράτηση, εντός πολύ συντόμου χρονικού διαστήματος, της παράκαμψης της Σελλασίας, ενώ ότι ετοιμάζονται η παράκαμψη της Σπάρτης, η μελέτη του Αγίου Φωκά και ότι έχει προκηρυχθεί η προμελέτη για το μουσείο της Σπάρτης.