Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Δημοκρατική Συμμαχία ...Ο κ. Ρέππας μετά την αποτυχία της εφεδρείας, με τις συνεχείς αντιφάσεις του επιτείνει την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια στους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι η εφεδρεία στο δημόσιο ήταν μια κακή ιδέα της ΝΔ, που εξελίχθηκε σε μια διαλυτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ για τη δημόσια διοίκηση. Ο κ. Ρέππας μετά την αποτυχία της εφεδρείας, με τις συνεχείς αντιφάσεις του επιτείνει την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια στους δημοσίους υπαλλήλους. Χρειάζεται ουσιαστική αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης και ολοκληρωμένο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που να μας οδηγεί συντεταγμένα σ’ ένα μικρότερο, ευέλικτο και δίκαιο κράτος, με την επιστροφή μεγάλου μέρους των υπηρεσιών στην ιδιωτική οικονομία και στην κοινωνία των πολιτών».

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 
Η απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου, μετά και τη σημερινή παρέμβαση στη Βουλή της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, να διατάξει έλεγχο του πόθεν έσχες των υπαλλήλων του υπουργείου, κινείται στη σωστή κατεύθυνση.Η απόφαση αυτή όμως, αν δεν έχει ουσιαστικές κυρώσεις γι’ αυτούς που θα βρεθούν επίορκοι, δε θα έχει καμία σημασία. Είναι ώρα να ξεκαθαρίσει το κράτος, αποκαλύπτοντας εκείνους που συγκροτούν μηχανισμούς διαφθοράς και οδηγώντας τους μια και καλή εκτός δημοσίου τομέα.