Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Γελάει ο θρύλος, το παλεύει ο ΠΑΟΚ - Με τη Ρούμπιν Καζάν κληρώθηκε ο Ολυμπιακός και με την Ουντινέζε ο ΠΑΟΚ

Χαμογελάει ο Ολυμπιακός, προβληματίζεται ο ΠΑΟΚ μετά την κλήρωση της φάσης των 32 και των 16 του Europa League.
Οι «ερυθρόλευκοι» αποζημιώθηκαν για την πικρία του αποκλεισμού τους με τον τρόπο που έγινε από το Champions League και βλέπουν ορθάνοιχτο το δρόμο για την παρουσία τους στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.
 Με τη Ρούμπιν Καζάν κληρώθηκε ο Ολυμπιακός και με την Ουντινέζε ο ΠΑΟΚ. Οι ερυθρόλευκοι αν περάσουν θα αντιμετωπίσουν την νικήτρια του αγώνα Σάλτσμπουργκ - Μέταλιστ και ο Δικέφαλος του βορρά αν προκριθεί θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του Αλκμάαρ - Άντερλεχτ.
Ο Ολυμπιακός μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος από την κλήρωση αφού απέφυγε τον πολύ δύσκολο αντίπαλο, ενώ χαμογελά και για τη διασταύρωση στη φάση των "16" αφού ούτε η Μέταλιστ αλλά ούτε η Σάλτσμπουργκ... τρομάζουν.
Μετά τον Παναθηναϊκό πέρυσι και τον ΠΑΟΚ φέτος, η Ρούμπιν Καζάν θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στους "32" του Europa League. Στο Καζάν ο πρώτος αγώνας στις 16 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς στο Γ. Καραϊσκάκης στις 23 του ίδιου μήνα.
Η ρωσική ομάδα που προκρίθηκε ως δεύτερη από τον όμιλο του ΠΑΟΚ είναι πλέον γνώριμη στους Έλληνες αφού θα αντιμετωπίσει τρίτη φορά ελληνική ομάδα την τελευταία διετία.
Ξεκίνησε την Ευρωπαϊκή της περιπέτεια από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ όπου απέκλεισε την Ντιναμό Κιέβου με δύο νίκες στον τρίτο προκριματικό γύρο, αλλά αποκλείστηκε από την Λιόν στα πλέι οφ (έχασε 3-1 στο Ζερλάν και αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στο Καζάν).
Το ρωσικό πρωτάθλημα βρίσκεται στη χειμερινή του διακοπή και όταν θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό δεν θα έχει επίσημα ματς. Η Ρούμπιν είναι στην 5η θέση με 55 βαθμούς μετά από 32 αγώνες.
Το 2008 και το 2009 κατέκτησε το πρωτάθλημα ενώ πέρυσι έμεινε στην τρίτη θέση. Προπονητής της είναι ο Κούρμπαν Μπέρντιγεφ και μεγάλα της αστέρια οι Κάρλος Εντουάρντο, ο Βαλντές και ο Μάρτινς.
Στο Europa League, πέρυσι αποκλείστηκε στους "32" ενώ πρόπερσι έφτασε μέχρι τους "16".
Βαλβέρδε: Όλα εξαρτώνται από μας
Την τύχη στα χέρια του κρατάει ο Ολυμπιακός στο Γιουρόπα Λιγκ, σύμφωνα με τον προπονητή του, ο οποίος πάντως τόνισε πως δεν υπάρχει φαβορί στις αναμετρήσεις με την Ρούμπιν Καζάν.
«Όχι, η Ρούμπιν δεν είναι το φαβορί. Δεν υπάρχουν φαβορί, ειδικά σε αυτή τη φάση. Ούτε εκείνοι, ούτε και εμείς. Έχουμε το πλεονέκτημα ότι παίζουμε το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα μας. Αυτή μαζί με τον ΠΑΟΚ απέκλεισαν την Τότεναμ. Θεωρώ ότι είναι καλή ομάδα. Όλα εξαρτώνται από την απόδοσή μας. Αν πάμε εκεί και είμαστε καλοί, τότε θα ωφεληθούμε. Πρέπει να σκοράρουμε εκτός έδρας. Πρέπει να ανησυχούμε για όλους τους αντιπάλους. Για αυτό τα πήγαμε καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σεβόμασταν όλους τους αντιπάλους», τόνισε αρχικά ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» και συνέχισε αναφερόμενος στις αναμετρήσεις της ρωσικής ομάδας με τον ΠΑΟΚ:
«Είδα μόνο το παιχνίδι στο Καζάν. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλά. Έχουμε καιρό μπροστά μας, παρόλο που η Ρούμπιν δεν θα έχει πρωτάθλημα. Έχουμε χρόνο για να μελετήσουμε τα παιχνίδια της και να είμαστε έτοιμοι».
Ερωτηθείς στη συνέχεια για τους επόμενους αντιπάλους, σε περίπτωση πρόκρισης του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση, απάντησε: «Γνωρίζω και τις δύο ομάδες. Με τη Σάλτσμπουργκ δεν έχω καλές αναμνήσεις, ενώ στη πρώτη θητεία μου είχαμε παίξει με τη Μέταλιστ και τα θυμάμαι καλά. Είναι καλή ομάδα και στην έδρα της είναι επικίνδυνη. Και με τις δύο τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα. Θα ήθελα να παίξουμε με μια μεγάλη ομάδα όπως η Γιουνάιτεντ ή η Σίτι».
Μπερντίεφ: Εξαιρετικά δυνατός ο Ολυμπιακός
Το εγκώμιο των “ερυθρόλευκων” έπλεξε με δηλώσεις του, μετά την κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ, ο προπονητής της Ρούμπιν Καζάν.
Ο τεχνικός των Ρώσων είπε: "H μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε μία άλλη ελληνική ομάδα μετά τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός είναι ένας εξαιρετικά δυνατός αντίπαλος, ο πρωταθλητής Ελλάδας, μία ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες, που θα μπορούσε να βρίσκεται και στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο αντίπαλος έχει παράδοση στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και εμείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι".

Κόντρα στην πρωτοπόρο του Καμπιονάτο ο ΠΑΟΚ

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έπεσε ίσως στην πιο δύσκολη ομάδα. Η πρωτοπόρος του Καμπιονάτο, Ουντινέζε θα βρεθεί στο δρόμο του και σε περίπτωση πρόκρισης θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Αλκμάαρ - Άντερλεχτ

Ο δικέφαλος του Βορρά έπεσε πάνω ίσως στην πιο δύσκολη αντίπαλο που θα μπορούσε να είχε αλλά όπως έχει αποδείξει είναι μαθημένος στις..επικίνδυνες αποστολές. Ο πρώτος αγώνας απέναντι στην Ουντινέζε θα γίνει στο Φρίουλι στις 16 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς στις 23 του ίδιου μήνα στην Τούμπα. Σε περίπτωση πρόκρισης ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Αλκμάαρ - Άντερλεχτ
Ο ΠΑΟΚ θέλει να επαναλάβει την επιτυχία του 2000 όταν είχε αποκλείσει την Ουντινέζε στον δεύτερο γύρο του κυπέλλου UEFA. Είχε χάσει με 1-0 στο Φρίουλι αλλά είχε επικρατήσει με 3-0 στην παράταση στη ρεβάνς της Τούμπας.
H Ουντινέζε εξασφάλισε πέρυσι τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά δεν μπόρεσε να προκριθεί στους ομίλους, γνωρίζοντας δύο ήττες από την Άρσεναλ.
Από το Europa League προκρίθηκε ως δεύτερη πίσω από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στην Ιταλία βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με την Γιουβέντους έχοντας ως απόλυτο σταρ τον Ντι Νατάλε.
Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή της επιτυχία ήταν η κατάκτηση του Ιντερτότο το 2000.

Τα ζευγάρια της φάσης των "32" του Europa League:Λέγκια Βαρσοβίας - Σπόρτινγκ Λισσαβόνας
Αννόβερο - Μπριζ
Τραμπζονσπόρ - Αϊντχόφεν
Ουντινέζε - ΠΑΟΚ
Μπράγκα - Μπεσίκτας
Βίσλα Κρακοβίας - Σταντάρ Λιέγης
Βικτόρια Πίλζεν - Σάλκε
Στεάουα Βουκουρεστίου - Τβέντε
Λάτσιο - Ατλέτικο Μαδρίτης
Αλκμάαρ - Άντερλεχτ
Ρούμπιν Καζάν - Ολυμπιακός
Στόουκ - Βαλένθια
Σάλτσμπουργκ - Μέταλιστ
Λοκομοτίβ Μόσχας - Αθλέτικ Μπιλμπάο
Άγιαξ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Πόρτο - Μάντσεστερ Σίτι

16 Φερβουαρίου θα παίξουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ σε Καζάν και Ούντινε αντίστοιχα ενώ οι δεύτεροι αγώνες θα γίνουν στις 23 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα.

Η κλήρωση της φάσης των "16":

Ο νικητής του Σάλτσμπουργκ - Μέταλιστ θα παίξει με το νικητή του Ρούμπιν Καζάν - Ολυμπιακός
Ο νικητής του Λέγκια - Σπόρτινγκ θα αντιμετωπίσει το νικητή του Πόρτο - Μάντσεστερ Σίτι
Ο νικητής του Στεάουα - Τβέντε θα αντιμετωπίσει το νικητή του Πίλζεν - Σάλκε
Ο νικητής του Βίσλα - Σταντάρ Λιέγης θα παίξει με το νικητή του Αννόβερο - Μπριζ
Ο νικητής του αγώνα Στόουκ - Βαλένθια θα αντιμετωπίσει το νικητή του Τραμπζονσπόρ - Αϊντχόφεν
Ο νικητής του Άλκμααρ - Άντερλεχτ θα παίξει με το νικητή του Ουντινέζε - ΠΑΟΚ
Ο νικητής του Λάτσιο - Ατλέτικο Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει το νικητή του Μπράγκα - Μπεσίκτας
Ο νικητής του Άγιαξ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παίξει με το νικητή του Λοκομοτίβ Μόσχας - Αθλέτικ Μπιλμπάο.
Οι αγώνες της φάσης των "16" θα γίνουν στις 8 και 15 Μαρτίου