Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Πέτρος Τατούλης : «το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι το γεγονός ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα βρίσκεται στα χέρια μερικών επιτηδείων εργολάβων με άμεση συνέπεια την καταστροφή της χώρας».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ - ΔΗΜΑΡΑ


Η χώρα δεν έχει εγκαταλειφθεί από του πολιτικούς και τους πολίτες που την αγαπούν», τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλή του «Άρματος Πολιτών» κ. Ιωάννη Δημαρά στο γραφείο του στην Τρίπολη, την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2011, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Κωνσταντίνας Νικολάκου και Απόστολου Χατζηφωτίου και του πρώην βουλευτή κ. Βαθειά Ιωάννη. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό και ιδιαίτερα φιλικό κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών, επιβεβαιώνοντας τη μακρόχρονη προσωπική τους φιλία, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων στις παθογένειες και στις ευθύνες των μέσων μαζικής ενημέρωσης για τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης «το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι το γεγονός ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα βρίσκεται στα χέρια μερικών επιτηδείων εργολάβων με άμεση συνέπεια την καταστροφή της χώρας». Χαρακτήρισε δε τους «πρίγκιπες των δελτίων ενημέρωσης δεινόσαυρους που επιβιώνουν τόσα χρόνια με όλες τις πολιτικές ηγεσίες».
«Το μεγάλο ψέμα στη χώρα» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, «είναι η πεποίθηση ότι για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις απαιτείται ισχυρή κυβέρνηση. Δεν είδα όμως καμία μεταρρυθμιστική προσέγγιση όταν υπήρχαν ισχυρές κυβερνήσεις στον τόπο». Πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, ότι δεν έχει δοθεί από κανένα πολίτη καμία εντολή για εκτός συνταγματικής νομιμότητας διαδικασία. Η μόνη νομιμοποίηση για οποιαδήποτε πολιτική προέρχεται αποκλειστικά από το λαό.
Ο κ. Τατούλης επέρριψε ευθύνες και στις πνευματικές και θρησκευτικές ηγεσίες του τόπου για τη δημιουργία φοβικών και υπερσυντηρητικών συνδρόμων στο λαό. Ο Περιφερειάρχης δήλωσε επίσης, ότι θα βρίσκεται μαχόμενος στην πρώτη γραμμή του δημοσίου βίου της χώρας και δεν μπορεί κανένας να περιορίσει τη φωνή μας στην Πελοπόννησο, ιδίως όταν η πατρίδα αντιμετωπίζει ένα τόσο οξύ πρόβλημα. «Αυτό που χρειάζεται είναι ο άδολος, ακομμάτιστος και ανιδιοτελής πατριωτισμός».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ότι αφορά την ορθή διαχείριση του ΕΣΠΑ και πληροφόρησε τον κ. Δημαρά ότι έχει κατατεθεί μήνυση ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ελληνικό κράτος, την κοινοπραξία των εταιρειών και τις τράπεζες που ευθύνονται για τα εξαιρετικά σημαντικά προβλήματα της Ολυμπίας Οδού.
Ο κ. Δημαράς εξέφρασε την ειλικρινή του συμπαράσταση στην αγωνία και το όραμα του Περιφερειάρχη για την επιτυχία του θεσμού του Καλλικράτη και την πρόοδο της Πελοποννήσου. Πρόσθεσε επίσης ότι είναι ανάγκη να συναντηθούν οι πολιτικοί με την κοινωνία για την επόμενη μέρα, έστω και χωρίς εμάς. Χαρακτήρισε συναισθηματική ανάγκη τη συνάντηση αυτή και όχι εθιμοτυπική και κάλεσε «να αγαπήσουμε ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί την πατρίδα».
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε τον κ. Δημαρά ανατρεπτικό, δημιουργικό και ελευθερόφρονα πολίτη. Αναφερόμενος στην ελπίδα σωτηρίας του τόπου ο Περιφερειάρχης παρέθεσε τους στίχους του Εγγονόπουλου «η σκιά των δέντρων οδεύει πάντοτε αγέρωχη στην αιωνιότητα». Τόνισε επίσης ότι οι πολίτες θα συνεχίσουν με την αγάπη αυτή που υπερβαίνει τα πάντα και ότι είμαστε εδώ να αναλάβουμε τις ευθύνες και τις δυνάμεις που απαιτούνται για τη σωτηρία του τόπου.