Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ενταξη έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «Εξοπλισμός υπηρεσιών τροχαίας για την παροχή οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 1.999.600,00 €.

Το προτεινόμενο έργο αφορά στην προμήθεια των κάτωθι:
1.   Οχήματα τύπου τζιπ (τεμ. 22)
2.   Οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων (τεμ. 7)
3.   Αστυνομικά οχήματα (τεμ. 21)
4.   Συσκευές έλεγχου ταχύτητας οχημάτων
      α) με φωτογραφικό σύστημα (τεμ. 4)
      β) φορητές συσκευές (τεμ. 14)
5.  Δίκυκλες μοτοσικλέτες (υπηρεσιακού χρωματισμού  και ελευθέρου χρωματισμού τεμ. 21)
6.   Πομποδέκτες αυτοκίνητων  (τεμ. 50) και  φορητοί πομποδέκτες   (τεμ 56)
7.    Αλκοολόμετρα  (τεμ 20)



Επίσης ο κ. Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 4.417.829,50

Ειδικότερα,
1.       «ΑΝΕΓΕΡΣΗ 10ου ΚΑΙ 26ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 4.417.829,50 €, με Τελικό Δικαιούχο το Δήμο Καλαμάτας.

Το έργο αφορά την ανέγερση του διδακτηρίου των 10ου και 26ου Δημοτικών Σχολείων και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου. Θα κατασκευασθεί στην Οδό Κρήτης, Ο.Τ 38-42, έναντι Γυμνασίου Παραλίας, επί γηπέδου συνολικής εκτάσεως 6.170,21m2 όπου είναι ήδη κατασκευασμένο και το 8ο Νηπιαγωγείο εμβαδού 332,50m.
Πρόκειται για τριώροφο κτίριο από οπλισμένο σκυρόδεμα, με υπόγειο, συνολικής εκτάσεως 3.016,59m2 (ισόγειο, Α' και Β' όροφος). Η κυκλοφορία γίνεται μέσω δύο κλειστών κλιμακοστασίων, εξωτερικών διαδρόμων και δύο ανελκυστήρων.
Ισόγειο: περιλαμβάνει 2 αίθουσες διδασκαλίας, κλειστό χώρο διαλειμμάτων, ημιυπαίθριο χώρο διαλειμμάτων αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εστιατόριο, βοηθητικούς χώρους και χώρους υγιεινής.
Α' Όροφος: Περιλαμβάνει 6 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα Η/Υ, αίθουσα, γραφεία και χώρους υγιεινής δασκάλων.
Β' Όροφος: Περιλαμβάνει 5 αίθουσες διδασκαλίας, 2 αίθουσες διδασκαλίας ξένων γλωσσών, και εργαστήριο Φυσικής - Χημείας με αποθήκη, Βιβλιοθήκη και χώρους υγιεινής.
Υπόγειο: Περιλαμβάνει θέσεις στάθμευσης, βοηθητικοί χώροι και χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
Στον αύλειο χώρο προβλέπονται 3 είσοδοι οχημάτων, 2 είσοδοι πεζών, κατασκευάζονται τοίχος αντιστήριξης, περίφραξη, σκάμα, σκαλοπάτια και κερκίδες, διαμορφώνεται κήπος και γίνεται επίστρωση με κυβόλιθους. Το γήπεδο μπάσκετ και το τμήμα νοτίου του γηπέδου επιστρώνονται με άσφαλτο. Επίσης προβλέπεται σύστημα πυρόσβεσης.


Επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης,  υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση και των ακόλουθων έργων στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 1.259.521,01  

Ειδικότερα,
1.    «Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης Χάρακα» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 560.000,00 €.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση ποιότητας παρεχόμενου ύδατος η εξασφάλιση της δημόσιας υγείας και η τροφοδοσία των κατοίκων με τις απαραίτητες παροχές νερού
Προβλέπεται:
- Αντικατάσταση του υφιστάμενου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Χάρακα του Δήμου Μονεμβασίας. Το νέο δίκτυο συνολικού μήκους 3,945 μέτρων θα διαθέτει βελτιωμένη ποιότητα, θα εξασφαλίζει την δημόσια υγεία και θα τροφοδοτεί τους κατοίκους με τις απαραίτητες παροχές νερού. Ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει δικλείδες απομόνωσης κλάδων, αυξημένη αντοχή, μειωμένες πιθανότητες διαρροών και θέσεις τροφοδοσίας πυρόσβεσης.
- Επισκευή υφιστάμενης δεξαμενής νερού 300 m3, με κατασκευή νέων, εσωτερικών τοιχωμάτων και οροφής οπλισμένου, υδατοστεγανού μπετόν, η οποία θα τροφοδοτεί με νερό το νέο εσωτερικό δίκτυο του Χάρακα. Η επισκευή αφορά στο σύνολο της δεξαμενής, δημιουργείται μοναδικός και ενιαίος θάλαμος, όπου πλέον θα αποθηκεύεται μόνο νερό δικτύου/πηγής, καθώς η χρήση του βρόχινου που συλλέγει η υφιστάμενη διαμόρφωση, τροποποιείται και αποκλείεται.



2.    «Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης Λαμπόκαμπου - Πισταμάτων» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 699.521,01€.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση ποιότητας παρεχόμενου ύδατος η εξασφάλιση της δημόσιας υγείας και η τροφοδοσία των κατοίκων με τις απαραίτητες παροχές νερού
 Η πράξη θα ολοκληρωθεί σε δύο υποέργα
1o Υποέργο: Αντικατάσταση των υφιστάμενων εσωτερικών δικτύων ύδρευσης οικισμών Λαμπόκαμπου και Πισταμάτων του Δήμου Μονεμβασίας. Τα νέα δίκτυα συνολικού μήκους 4,922 μέτρων δίκτυα θα διαθέτουν βελτιωμένη ποιότητα, θα εξασφαλίζουν την δημόσια υγεία και θα τροφοδοτούν τους κατοίκους με τις απαραίτητες