Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ο Συνεδριακός Τουρισμός μπορεί να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στον τουρισμό και την ελληνική οικονομία συνολικά. Δυστυχώς, την τελευταία διετία η διακυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έκανε όσα όφειλε για να αξιοποιηθεί στο μέγιστο αυτή η δυναμική.

Η Υπεύθυνη του Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, απηύθυνε χαιρετισμό σήμερα, 08 Δεκεμβρίου 2011, στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Επαγγελματικό και Συνεδριακό Τουρισμό, με θέμα, «Ελληνικός Συνεδριακός Τουρισμός: Συμβολή στην Ανάπτυξη»,  που διοργάνωσε ο HAPCO. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Συνεδριακός Τουρισμός μπορεί να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στον τουρισμό και την ελληνική οικονομία συνολικά. Δυστυχώς, την τελευταία διετία η διακυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έκανε όσα όφειλε για να αξιοποιηθεί στο μέγιστο αυτή η δυναμική. Δεν έκανε τίποτα για να καλύψει την ανυπαρξία υποδομών. Αμέλησε να ασχοληθεί με τη δημιουργία εθνικού Convention Bureau. Επέλεξε να μην επενδύσει στη διαφήμιση.
Παράλληλα, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως συνεδριακός προορισμός,  στη μετά - ολυμπιακή περίοδο, όπως η ασφάλεια και η θετική εικόνα στο εξωτερικό, μετατράπηκαν  σε ανασφάλεια, εγκληματικότητα και εικόνες βιαιότητας.
Πρέπει άμεσα να γίνει αντιληπτό, ότι ο ο Συνεδριακός Τουρισμός έχει σταθερή ζήτηση σε σχέση με τον τουρισμό αναψυχής ακόμα και σε συνθήκες κρίσης, και ότι μπορεί να αποτελέσει ‘μαγνήτη’ τουρισμού υψηλού εισοδήματος.
Ας μην είμαστε, λοιπόν, τόσο αμελείς απέναντι στις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Ο Συνεδριακός τουρισμός χρειάζεται σύγχρονο στρατηγικό σχεδιασμό, που θα ανανεώνει την ταυτότητα του ελληνικού τουρισμού και θα αναπτύσσει συγκεκριμένες δράσεις για τις ειδικές μορφές. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την ανάπτυξη».