Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Η ΑΕΚ παρέμεινε στο "ρετιρέ" μετά από αγχωτική νίκη επι του ΠΑΣ Γιάννινα

Η ΑΕΚ συνέχισε το σερί νικών της, έφτασε τις πέντε και θα παραμείνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων της Κυριακής. Το 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα δεν ήρθε εύκολα, αφού οι παίκτες του Κωστένογλου χαλάρωσαν στο τέλος και κινδύνευσαν με την ισοφάριση.  
Στο 15΄ ο Χοσέ Κάρλος μπήκε στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λίγκα.
 Στο 52΄  ήρθε και το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ.Σε μία ανύποπτη φάση ο Τάσος Πάντος προσπάθησε με το κεφάλι να γυρίσει τη μπάλα στον Φεγκρούς, αλλά την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.
 Στο 74' ο ΠΑΣ μείωσε σε 2-1 και άγχωσε τους φίλους της ΑΕΚ. Ο Κυριάκος εκτέλεσε το φάουλ, ο Μάκος άθελα του έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κώτσιος την έστειλε στα δίχτυα.
 Η Ένωση τα... χρειάστηκε στο 84' αλλά ο Αραμπατζής έσωσε την ομάδα του με εκπληκτική επέμβαση στο φάουλ του Κυριάκου.
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Αργυρίου, Καράμπελας, Γεωργέας, Κοντοές, Κάλα, Μάκος, Κάρλος (76' Γκερέιρο), Κλωναρίδης (61' Ρίκκα), Μπέλεκ, Σιαλμάς (66' Τσίτας)
ΠΑΣ Γιάννινα: Φεγκρούς, Λιλα (74' Ντάσιος), Κώτσιος, Πάντος, Μπακαγιόκο, Μπεσέρα, Μπουζίντ, Σκούφαλης, Σκαρντοβέλι, Ζαϊρί (53' Κυριάκος), Πατσατζόγλου (22' Ανδράλας)


Ο ΠΑΟΚ 3 - 1 τον Ατρόμητο

Ο Ευρωπαίος ΠΑΟΚ εμφανίστηκε και στο ελληνικό πρωτάθλημα και επιβλήθηκε 3-1 του Ατρομήτου στην Τούμπα, αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα! Στο 18'  φάουλ εκτέλεσε ιδανικά ο Λίνο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του γκολκίπερ του Ατρόμητου που αυτή τη φορά ήταν αδύνατον να κάνει κάτι για να κρατήσει την εστία του ανέπαφη…
Στο 28' οι γηπεδούχοι ζητάνε πέναλτι σε επαφή του Ζουέλα με τον Αθανασιάδη, ο διαιτητής Τριτσώνης – που ήταν κοντά στη φάση - αρχικά ήταν έτοιμος να συνεχίσει το παιχνίδι αλλά τελικά δέχτηκε την εισήγηση του βοηθού Ακρίβου για παράβαση και καταλόγισε το πέναλτι.
Οι παίκτες του Ατρόμητου διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ενώ στα ριπλέι φαίνεται πράγματι τράβηγμα από τον Ζουέλα, αλλά ο παίκτης πέφτει στον επόμενο «χρόνο». Όπως και να χει, το πέναλτι καταλογίστηκε και εκτελέστηκε εύστοχα από τον Βιεϊρίνια που διαμόρφωσε το 2-0. Στο 60',  έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια του Τάτου, η μπάλα έφτασε στον Μπρίτο που με ωραίο σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Κρέσιτς, μειώνοντας σε 2-1.
Ο Ατρόμητος πίεσε για την ισοφάριση χωρίς όμως να φαίνεται αποτελεσματικός… Πάντως, στο 78', οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Τομάς που πράγματι ήταν απλωμένο στο σουτ του Ιβιτς αλλά και ακούσιο… Τελικά, ήρθε ο Αθανασιάδης στις καθυστερήσεις να διαμορφώσει το τελικό 3-1.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (69' Γεωργιάδης), Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης (73'), Βιεϊρίνια, Λαζάρ (90' Αρίας), Αθανασιάδης, Ετο
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τομάς, Τάτος, Επστάιν, Μπρίτο (85' Μακρής), Μπάλλας, Γιαννούλης (46' Σφακιανάκης), Μήτρογλου, Ζουέλα, Πίτου Γκαρσία (53' Αναστασάκος)

Πήρε "Χ' στην Ξάνθη ο Λεβαδειακός
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στα «Πηγάδια», για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος αφού Skoda Ξάνθης και Λεβαδειακός έμειναν στο 1-1.
Στο 75' ύστερα από κάθετη του Κοιλιαρά , ο Βασιλείου με πλασέ από τ' αριστερά της περιοχής της Skoda άνοιξε το σκορ στο 75ο λεπτό για τον Λεβαδειακό!
Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, όταν ο Εντιμάρ βρήκε τον Μαρσελίνιο, εκείνος εκμεταλλεύτηκε το κενό στ' αριστερά του Λεβαδειακού μπήκε μέχρι σχεδόν την μικτή περιοχή, έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Μαρκόφσκι με προβολή ισοφάρισε στο 83'.
SKODA ΞΑΝΘΗΣ:Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Εντιμάρ, Βλαχοδήμος, Βασιλακάκης (70' Νταρμπιόν), Μαρκόφσκι, Πόι (63' Σουάνης), Ντάνι , Μάνταλος (53' Μαρσελίνιο)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς, Λισγάρας, Μελισσάς, Ζησόπουλος (90'+3' Μαχαίρας), Κόρμπος, Φαβάλι, Κουτσόπουλος (42' λ.τρ. Ζουρούδης), Κοιλιάρας (77' Σάντσεζ)