Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση Νικολόπουλου με Κουτρουμάνη

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, επισκέφθηκε, σήμερα, τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη, προκειμένου να έχει πλήρη ενημέρωση για το θέμα των επικουρικών συντάξεων και τα σχετικά σχέδια του υπουργείου.
Ζήτησε τις αναλογιστικές μελέτες που έχουν γίνει και παρέδωσε στον υπουργό συγκεκριμένα ερωτήματα, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Νίκος Νικολόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Κουτρουμάνης δημιούργησε μείζον θέμα χωρίς να έχει κανένα σχέδιο. Πήρε κάποιες Αναλογιστικές Μελέτες και έκανε τα συμπεράσματά τους περικοπές συντάξεων. Χωρίς να αναζητήσει κανένα άλλο ισοδύναμο μέτρο, καμία άλλη λύση. Υιοθέτησε την ίδια – εύκολη για αυτούς, αλλά οδυνηρή για τους πολίτες - λύση των ισοπεδωτικών και οριζόντιων περικοπών.
Ζήτησα από τον κ. Κουτρουμάνη αυτά που είχε υποχρέωση να κάνει προ πολλού: Να μας δώσει, δηλαδή, τις Αναλογιστικές Μελέτες για τα Επικουρικά Ταμεία, ακριβή στοιχεία για τα όποια ελλείμματα, διευκρινήσεις για τα κριτήρια της προτεινόμενης ενοποίησης και το σχέδιο που προωθεί.
Οφείλω να τονίσω ότι, δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένα συγκροτημένο, τεκμηριωμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο. Ανάφερα ότι θα μελετήσουμε τις Αναλογιστικές Μελέτες και εξέφρασα τις επιφυλάξεις μας απέναντι σε μεθοδεύσεις χωρίς κανένα σχέδιο.
Επαναλαμβάνουμε, για μια ακόμη φορά, την αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας σε ισοπεδωτικές πολιτικές και κυρίως την αντίθεσή μας σε κάθε σκέψη για νέες οριζόντιες περικοπές συντάξεων».