Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΟΠΑΔ

k13 Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΟΠΑΔ


Ο κ. Κούτρας σήμερα το απόγευμα περνά την καθιερωμένη συνέντευξη από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής και αμέσως μετά θα αναλάβει τα καθήκοντα του στον κρίσιμο αυτό οργανισμό.
Ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) συστάθηκε ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ν. 2768/1999) εποπτευόμενο από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και από το Υπουργείο Οικονομικών. Από το 2008, με τον ν. 3655/2008, εντάχθηκε στον ΟΠΑΔ το Ταμείο Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ). Με το Ν. 3918/2011 ο ΟΠΑΔ μετατράπηκε σε ασφαλιστικό ταμείο και εποπτεύεται πλέον από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Αποστολή του ΟΠΑΔ είναι η οργάνωση, παρακολούθηση και έλεγχος του συστήματος παροχής υγειονομικής περίθαλψης στους πάνω από 1.500.000 ασφαλισμένους του Δημοσίου, η βελτίωση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας αυτής και, ταυτόχρονα, ο έλεγχος της χρηματοδότησής της και η ορθολογική αξιοποίηση των διατιθέμενων πόρων.
Σήμερα, ο ΟΠΑΔ είναι στην ουσία ένα νέο ταμείο το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει την εκρηκτική αύξηση των δαπανών που συντελέσθηκε τα προηγούμενα χρόνια, όπως φαίνεται και στη Διαγνωστική Μελέτη που εκπονήθηκε τον Αύγουστο του 2010. Επίσης απαιτείται να προσαρμοστεί στις σύγχρονες συνθήκες λειτουργίας της κοινωνικής ασφάλισης, όπως αυτές διαμορφώνονται κάτω από την επίδραση μιας σειράς παραγόντων οι οποίοι πιέζουν ασφυκτικά τους κοινωνικούς προϋπολογισμούς, καθώς και να συμβάλει στη δημοσιονομική πειθαρχία της χώρας.
Στον αγαπητό συμπατριώτη μας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.

ΣΦΕΝΤΟΝΑ