Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Εξι ασφαλιστικά ταμεία ζητούν πίσω τα λεφτά τους από την Τράπεζα της Ελλάδας!

Πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων με πολιτικές και ενδεχομένως ποινικές ευθύνες.

Τα έξι ασφαλιστικά ταμεία  με επιστολή τους ζητούν από την Τράπεζα της Ελλάδας την επιστροφή των καταθέσεών τους οι οποίες κατέληξαν σε ομόλογα του Δημοσίου δίχως να υπάρχουν οι σχετικές αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των ταμείων.

Το θέμα έφεραν στη βουλή με ερώτησή τους οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης και Άδωνις Γεωργιάδης.

Οπως δήλωσε στο Νewsit o κύριος Πλεύρης "εμείς κάναμε ερώτηση αναφορικά με 3 ταμεία που γνωρίζαμε τα οποία ζητούν από την Τράπεζα της Ελλάδας πίσω τα τα χρήματά τους γιατί αυτά δεν έμειναν κατατεθιμένα αλλά επενδύθηκαν σε ομόλογα και απο την ενημέρωση που λάβαμε από τον κύριο Κουτρουμάνη είναι οτι τα ταμεία αυτά είναι 6 στο σύνολό τους. Πρόκειται για τα ταμεία ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, ΕΤΑΑ, ΤΕΑΙΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΕΑΜ, ΕΔΟΕΑΠ.
Αυτά λοιπόν τα ταμεία ισχυρίζονται οτι τα χρήματά τους επενδύθηκαν σε ομόλογα δίχως να υπάρχουν αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων και συνεπώς από τη στιγμή που επενδυση εγινε δίχως τη σύμφωνη γνώμη τους ειναι άκυρη και άρα πρέπει η Τράπεζα της Ελλάδας να επιστρέψει πίσω τα χρήματα διότι πλέον αυτά τα ομόλογα δεν βρίσκονται στην αξία που είχαν τα χρήματα όταν κατατέθηκαν σε αυτά. Το θέμα το παρακολουθώ στενά και από τη νομική μου ιδιοτητα και απορώ πως έγινε αυτό δίχως προηγούμενη απόφαση των διοικητικών συμβουλίων των ταμείων. Συνεπώς κάποιος έδρασε παράνομα. Ή δε λένε την αλήθεια τα ταμεία που δεν το πιστεύω ή διαφορετικά υπήρξε αυτόβουλη ενέργεια η οποία δεν έχει μόνο πολιτικές ευθύνες αλλά ενδεχομένως και ποινικές".
newsit.gr