Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ένταση και επεισόδια στην πορεία για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

                                     Εικόνα από τα επεισόδια στο Σύνταγμα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, στην πορεία μαθητών για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, όπως και οι σταθμός του Μετρό στην πλατεία και στο Πανεπιστήμιο.
Ένταση αυτή την ώρα μπροστά από τη Βουλή, όπου νεαροί πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών, που απαντούν με χρήση χημικών για να τους απωθήσουν. Οι εύζωνες απομακρύνθηκαν από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να παραταχθούν στο σημείο.
Νεαροί κινούνται στους γύρω δρόμους σπάζοντας μάρμαρα.
Νεράτζια κατά αστυνομικών πετούν μαθητές στην Σταδίου και η αστυνομία κάνει περιορισμένη χρήση χημικών.
Επίσης, διαδηλωτές επιτέθηκαν κατά άνδρα που προσπαθούσε να τους φωτογραφίσει.
Οι άνδρες των ΜΑΤ έλαβαν εντολή να καταδιώξουν τους ταραξίες στην Πανεπιστημίου και στην πλατεία Συντάγματος.
Κλειστές είναι αυτή την ώρα οι: Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμαλίας από Ξενοφώντος, Β.Σοφίας από Σέκερη, Πατησίων από Χαλκοκονδύλη και Πειραιώς από Κολωνού.
Επίσης, μαθητές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων και πέταξαν πέτρες και νεράτζια.
Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Περιστέρι, μαθητές έφτιαξαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων.
Μαθητές που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία Χαλανδρίου, πέρασαν έξω από το αστυνομικό τμήμα και πέταξαν πέτρες και μπογιές.
Στις 6 το απόγευμα προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση που την καλούν κυρίως οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, μεταξύ των οποίων και ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται αυτή την ώρα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη. Στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε ένταση μεταξύ μαθητών και αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Νωρίτερα, πέταξαν πέτρες και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές μαθητών.
Στην Κρήτη νεαροί πέταξαν πέτρες σε τράπεζα. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές, ενώ τραυματίστηκε ένα άτομο.
Επί ποδός βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί για την αποφυγή επεισοδίων.
Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης της δολοφονίας Επ.Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.
Ο συγκατηγορούμενός του καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 χρόνων για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και πρόσφατα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
 
Newsroom ΔΟΛ