Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Μανώλης Γλέζος στο Κιάτο: "Θα συνέλθουμε επιτέλους...;" (video)


Με την ενέργεια εφήβου και την μοναδική, ιστορική γνώση και εμπειρία των ενενήντα χρόνων του ο Μανώλης Γλέζος εξακολουθεί να εμπνέει και να ξεσηκώνει.
Είναι πλέον λίγες αλλά πραγματικά μοναδικές οι στιγμές που η αύρα ενός ανθρώπου έχει την ικανότητα να επηρεάζει έντονα και θετικά ένα κοινό σαν αυτό που είχε την ευκαιρία να συναντηθεί μαζί με το Μανώλη Γλέζο χθες βράδυ στο Δημοτικό θέατρο του Δήμου Σικυωνίων.
Με την πληθωρική παρουσία του μας έδωσε τη δική του κατάθεση και επιβεβαίωση πάνω στα γεγονότα, το νόημα και το συμβολισμό της Εθνικής αντίστασης. "Όσο καλύτερα γνωρίζεις το παρελθόν τόσο καλύτερα αντιμετωπίζεις το παρόν και σχεδιάζεις το μέλλον" αναφέρει στο βιβλίο του Εθνική Αντίσταση 1940-1945 τόμος Α' σελ. 45. Το αληθινό νόημα της Εθνικής Λαϊκής Αντίστασης είναι, κατά τον ίδιο, η συλλογική συνείδηση που αναπτύχθηκε ώστε να μιλάμε για παλλαϊκότητα ενώ ο συμβολισμός της αποκαλύπτει την ακατάλυτη θέληση ενός λαού στα ιδανικά της ελευθερίας της ανεξαρτησίας της αυτοδιάθεσης της δημοκρατίας και της ειρήνης.
Μετά από τρεισήμισι ώρες (όρθιος παρακαλώ) ομιλία έκλεισε με έναν εξαιρετικά συγκινητικό επίλογο, που δεν μπορούμε να βρούμε λόγια να το περιγράψουμε, καθηλώνοντας το ακροατήριο.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.