Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Στην πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.


Ο κ. Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm δήλωσε συγκεκριμένα: «Δικαιούμαι κάποια στιγμή να θέσω κι εγώ με τη σειρά μου την υποψηφιότητά μου, αν τυχόν τεθούν διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ». Πρωτύτερα, είχε επισημάνει: «Είμαι πολιτικός, στέλεχος της παράταξής μας, του κόμματός μας που έχω μακρά θητεία. Νομίζω ότι είμαι χρήσιμος και για την πολιτική και για τον τόπο μέχρι σήμερα».

Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης και ένας εκ των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ άσκησε αυτοκριτική και έδειξε ένα πρώτο δείγμα γραφής του πολιτικού πλαισίου που θα κινηθεί, όταν ξεκινήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες: «προϋπόθεση είναι ότι έχουμε πάρει ένα ισχυρό, συγκλονιστικό μήνυμα, ότι αυτό το ΠΑΣΟΚ που υπάρχει τα τελευταία, πολλά χρόνια δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ που ονειρεύτηκαν αυτοί που το έφτιαξαν, που το ίδρυσαν, ούτε το ΠΑΣΟΚ που οραματίστηκαν και στήριξαν τουλάχιστον τρεις στους τέσσερις Έλληνες σε όλη αυτήν τη διαδρομή. Τρεις στους τέσσερις Έλληνες ψήφισαν τουλάχιστον μια φορά το ΠΑΣΟΚ και κάθε φορά αυτοί οι άνθρωποι επένδυσαν προσδοκίες, ελπίδες πάνω μας. Εμείς δυστυχώς δεν μπορέσαμε να υπερβούμε την καθεστωτικότητά μας και δεν μπορέσαμε να υπηρετήσουμε αποτελεσματικά τη χώρα και τον λαό σε κρίσιμες στιγμές. Αυτό το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει και να αλλάξει ριζικά».

Με τις δηλώσεις αυτές του κ. Χρυσοχοΐδη ανοίγει ουσιαστικά ο κυκλος των υποψηφιοτήτων για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Όπως όλα δείχνουν, οι εξελίξεις εντός του κόμματος θα είναι ραγδαίες το επόμενο διάστημα, ιδιαίτερα μετά την εκταμίευση της έκτης δόσης και την ψήφιση του προυπολογισμού.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου μέχρι στιγμής κρατά κλειστά τα χαρτιά του, ενώ σήμερα συνεχίζει τις επαφές με στελέχη του κόμματος, τους κυρίους Πάγκαλο, Κακλαμάνη και Καστανίδη.

Εχθές από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ βγήκε ανακοίνωση προς απάντηση δημοσιευμάτων που έφεραν τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αποχωρεί. Στην ανακοίνωση αναφερόταν μεταξύ άλλων:

«Η επιτυχία της κυβέρνησης, η σταθερή πορεία της χώρας, η σταθερή πορεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούν προτεραιότητα για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Α. Παπανδρέου. Οτιδήποτε άλλο, όπως αναφορές ή σχόλια σε πάσης φύσεως ΜΜΕ, δεν απηχούν παρά διαθέσεις, προθέσεις και σχεδιασμούς άλλων».
protothema.gr
logia-starata.blogspot.com