Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Συζήτηση για την μετατροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ΕΟΖ στο επόμενο ΠΕΣΥ

Συζήτηση για την αξιολόγηση μετατροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ΕΟΖ (Ειδική Οικονομική Ζώνη) θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από προσωπική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη ο οποίος σημείωσε ότι 'ο τόπος μας θέλει καινούργιες ιδέες, εμπειρίες και νέες τρόπους σκέψης μέσα σε ένα ορθολογικό και ειλικρινές περιβάλλον'.
'Εμείς για τις ειδικές οικονομικές ζώνες έχουμε μιλήσει από τον Απρίλιο' σημείωσε ο κ. Τατούλης στην συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου υπογραμμίζοντας ότι 'ανοίξαμε πρώτοι τη διαβούλευση προκειμένου να επιτύχουμε τη νομιμοποίηση από το περιφερειακό Συμβούλιο'.
'Στις ειδικές οικονομικές ζώνες δεν θίγονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά συμφέροντα' τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογραμμίζοντας ότι 'εμείς γνωρίζουμε τα προβλήματα του τόπου μας και ξέρουμε πολύ καλά ότι εάν δεν υπάρξουν επενδύσεις τότε θα έχουμε σοβαρά προβλήματα'.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα κίνητρα που πρέπει να δημιουργηθούν ώστε να οδηγήσουν την Περιφέρεια σε μία αναπτυξιακή λογική και ενημέρωσε το ΠΕΣΥ για την συνεργασία με δύο χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς για την δημιουργία εγγυοδοτικού μηχανισμού για τις επενδύσεις.  


Εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής Δέλπριζας στο δήμο Ερμιονίδας».

Με αυξημένη πλειοψηφία των μελών του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής Δέλπριζας στο δήμο Ερμιονίδας.  'Οι επενδύσεις σε αυτές τις κρίσιμες περιόδους πού βιώνει ο τόπος μας είναι ιδιαιτέρως ευεργετικές και αποτελούν ένα είδος λύτρωσης στα μεγάλα προβλήματα πού μας ταλανίζουν' σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης που χαιρέτησε την απόφαση αυτή. Για την αιρετή περιφέρεια η περιοχή αυτή είναι μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη του τουρισμού και την κατάλληλη αξιοποίηση του πρωτογενούς τομέα, γι' αυτό και το Περιφερειακό Συμβούλιο τολμά και παίρνει την πολιτική ευθύνη ανέφερε ο Περιφερειάρχης.
Είναι μια σπουδαία και σημαντική επένδυση, ξεκαθάρισε ο Πέτρος Τατούλης, όπου δύο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες επέλεξαν να κατευθύνουν στην περιφέρεια Πελοποννήσου και οι οποίες θα δημιουργήσουν 1.400 νέες θέσεις απασχόλησης.  Εάν σταθούμε απέναντι σε τέτοιες μεγάλες ευκαιρίες  και σε τέτοια δεδομένα είμαστε απέναντι στους πολίτες και δε μπορούμε να εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα των συμπολιτών μας, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Μια παρόμοια επένδυση πραγματοποιήθηκε στην Πύλο και  είδαμε τα ευεργετικά αποτελέσματα πού είχε ως προς την ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού συνέχισε ο Πέτρος Τατούλης καταλήγοντας ότι οι επενδύσεις αποτελούν για εμάς θέμα επιβίωσης.
Αναφερόμενος στο εργοστάσιο διύλισης του νερού του Αναβάλου ο κος Τατούλης υπογράμμισε ότι θα έχει ως σημείο αναφοράς όλη την Αργολίδα. Όσον αφορά το θέμα της ΜΠΕ για την χρήση του νερού θα συγκροτηθεί με ευθύνη του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου μία ομάδα ώστε να το εξετάσουν επισταμένως και ενδελεχώς.