Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Πολυτεχνείο: Αλλού η σημαία αλλού η πορεία - Η σημαία στην αμερικανική πρεσβεία και η πορεία στο Σύνταγμα

Ένα πρωτοφανές για τα χρονικά γεγονός συνέβη στον φετεινό εορτασμό του Πολυτεχνείου. Όλα τα προηγούμενα χρόνια η σημαία του Πολυτεχνείου πήγαινε μπροστά από την πορεία και την οδηγούσε στην αμερικανικη πρεσβεία. Φέτος όμως οι φοιτητές της ΠΑΣΠ που έχουν στην κατοχή τους την σημαία ξεκίνησαν μόνοι τους την πορεία και έφτασαν στην αμερικανική πρεσβεία.

Λίγο πριν τις 16.00 ξεκίνησε και ο μεγάλος όγκος της πορείας. Φθάνοντας στην Γεωργίου Α, αστυνομικοί είχαν κλείσει τον δρόμο και δεν επέτρεπαν στην πορεία να περάσει. Εκεί δημιουργήθηκε ένταση αλλά "παίζοντας" τις καθυστερήσεις - προφανώς για να φτάσει η σημαία στην αμερικανική πρεσβεία - οι άνδρες των ΜΑΤ λίγο μετά τις 4 άνοιξαν τον δρόμο...
Ήδη έχουν γίνει και 20 "προληπτικές" όπως τις ονόμασε η αστυνομία, προσαγωγές. Το ΚΚΕ θα κάνει ξεχωριστή πορεία στις 17.00.


Ήδη έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Αμαλίας, Αρδηττού, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασιλίσσης Σοφίας ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν και σε κεντρικούς άξονες, όπως Κηφισίας και Συγγρού.

Όλοι οι κεντρικοί σταθμοί του ΜΕΤΡΟ είναι κλειστοί - Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής. Από εκεί περνούν μεν οι συρμοί αλλά δεν κάνουν στάση.
Η Αστυνομία έχει θέσει σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής 7.000 άνδρες!
Διμοιρίες των ΜΑΤ περιφρουρούν το Πολυτεχνείο, την πρεσβεία των ΗΠΑ, τη Βουλή (όπου θα στηθεί και ο ειδικός φτάχτης) και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ισχυρά μέτρα θα ληφθούν επίσης και σε υπουργεία, Πανεπιστήμια, πρεσβείες.
Εκτός από τους 7.000 αστυνομικούς, σε συναγερμό είναι και η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Τρεις εισαγγελείς βρίσκονται στην Ασφάλεια και άλλοι 12 σε επιφυλακή, ενώ άλλοι τέσσερις εισαγγελικοί λειτουργοί θα είναι στην ποινική δίωξη, πρωί και απόγευμα. Ήδη έχουν γίνει 20 προληπτικές προσαγωγές κυρίως στην Καλθμώνος και το Πολυτεχνείο.
newsit,gr