Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ: "Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ"

Η Τουρκία δε συμβάλλει καθόλου στις προσπάθειες για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, μετά την σχετική ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. «Με τα σημερινά δεδομένα δεν...
είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει σύντομα λύση του προβλήματος», είπε ο κ. Δήμας. Και επισήμανε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να κάνει βήματα προς την κατεύθυνση λύσης του Κυπριακού και να απέχει από ενέργειες, ειδικότερα στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), που συμβάλλουν στην ένταση.
Ο έλληνας υπουργός τόνισε ότι η Αθήνα στηρίζει τις προσπάθειες του προέδρου Χριστόφια. Είπε, επίσης, ότι ο ελληνισμός θέλει να έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά χρειάζεται και αυτή να αναθεωρήσει τη στάση της.
«Με τον κ. Χριστόφια, συζητήσαμε και άλλα θέματα και προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, τα οποία έχουν να κάνουν και με τη σταθερότητά της», ανέφερε ο κ. Δήμας και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την επανένωση της Κύπρου με μια λύση βιώσιμη, λειτουργική και δίκαιη, που θα στηρίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
FIMOTRO