Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

«Ολη η Ευρώπη μιλάει για τον ΑΠΟΕΛ!»

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν άπαντες στον ΑΠΟΕΛ, μετά την σπουδαία νίκη με 2-1 επί της Πόρτο, που δίνει πολλές ελπίδες στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για πρόκριση στις «16» κορυφαίες ομάδες του Champions League.
Ο κ. Γιοβάνοβιτς έκανε λόγο για μία από τις σημαντικότερες νίκες στην ιστορία του συλλόγου, ενώ ο Κώστας Χαραλαμπίδης τόνισε ότι πλέον, ολόκληρη Ευρώπη μιλάει για τον ΑΠΟΕΛ!
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να λογίζεται ως σύμπτωση. Θαύμα επαναλαμβανόμενο, παύει να λογίζεται ως θαύμα. Αυτός ο ΑΠΟΕΛ, δεν κάνει πλέον θαύματα.
Αποδεικνύει ότι απλά είναι μια σπουδαία ομάδα που διεκδικεί επάξια την πρόκριση στους «16» του Champions League. Σε ένα ματς με συγκλονιστικό φινάλε, ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 2-1 της Πόρτο και τρέλανε για μία ακόμη φορά την Ευρώπη.
Με το ίδιο σκορ είχε κερδίσει και τη Ζενίτ στο «ΓΣΠ», αλλά αυτή η νίκη με τον τρόπο που ήρθε απέναντι στην Πόρτο σημαίνει πολλά. Και σημαίνει πολλά, αφού οι γαλαζοκίτρινοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να απαντήσουν μέσα σε δύο λεπτά στην εκπνοή του αγώνα στην ισοφάριση της Πόρτο, δείχνοντας απίθανα ψυχικά αποθέματα.
Ο ΑΠΟΕΛ ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχε εξαφανίσει τους Πορτογάλους. Και μπορεί να μην δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Χαραλαμπίδη στο 17', μπορεί το δοκάρι να απέτρεψε το γκολ του Αϊλτον στο 20', αλλά στο 42' οι γηπεδούχοι δικαιώθηκαν. Ο Αϊλτον κέρδισε καθαρό πέναλτι από τον Μανγκαλά, το εκτέλεσε εύστοχα και με το 3ο του φετινό γκολ στη διοργάνωση έδωσε το προβάδισμα στον ΑΠΟΕΛ.
Η Πόρτο ανέβηκε λίγο στο δεύτερο ημίχρονο, άρχισε να κρατάει περισσότερο τη μπάλα και να επιτίθεται αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Οι Κύπριοι σταδιακά άρχισαν να δείχνουν ότι ενδιαφέρονταν μόνο για να κρατήσουν το σκορ και για αυτό άλλωστε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβγαλε τον Αϊλτον στο 77' βάζοντας ένα ακόμη κορμί ανασταλτικά, τον Γιάχιτς.
Το σοκ για τον ΑΠΟΕΛ ήρθε στο 88' όταν οι Πορτογάλοι κέρδισαν πέναλτι και ο μοναδικός ποδοσφαιριστής τους που προσπάθησε στο ματς, ο Χουλκ έκανε το 1-1. Ομως τα αποθέματα των παιδιών του Γιοβάνοβιτς δεν είχαν... τελειώσει. Ταχύτατη αντεπίθεση σχεδόν με τη σέντρα και ο εκ των κορυφαίων του αγώνα, Γκουστάβο Μαντούκα εκτέλεσε τον Ελτον έκανε το 2-1 και απέδωσε δικαιοσύνη. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερος. Ο ΑΠΟΕΛ άξιζε τη νίκη και την πήρε.
ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Πουρσαϊτίδης, Πάουλο Ζορζ, Ολιβέιρα, Σολωμού, Ελιο Πίντο, Νούνο Μοράις, Χαραλαμπίδης, Τρικόβσκι (85' Σολάρι), Μαντούκα (90'+1 Αλεξάνδρου), Αΐλτον (77' Γιάχιτς).
ΠΟΡΤΟ: Ελτον, Φουσίλε, Μανγκαλά, Ρολάντο, Αλβαρο Περέιρα, Φερνάντο (60' Γκουαρίν), Μπελούτσι (76' Ντεφούρ), Μουτίνιο, Χουλκ, Kλέμπερ, Βαρέλα (60' Τζέιμς Ροντρίγκες).

7ος όμιλος
Θ.ΟΜΑΔΕΣΑΓΩΝΕΣΝ-Ι-ΗΓΚΟΛΒΑΘΜΟΙ
1ΑΠΟΕΛ42-2-06-48
2Ζενίτ42-1-17-57
3Πόρτο41-1-25-74
4Σαχτάρ40-2-24-62


7ος όμιλος
Θ.ΟΜΑΔΕΣΑΓΩΝΕΣΝ-Ι-ΗΓΚΟΛΒΑΘΜΟΙ
1ΑΠΟΕΛ42-2-06-48
2Ζενίτ42-1-17-57
3Πόρτο41-1-25-74
4Σαχτάρ40-2-24-62


Ο Μεντβέντεφ της έφερε γούρι!
Παρουσία του Πρόεδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ που φόραγε κασκόλ της Ζενίτ (!), η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης νίκησε με 1-0 τη Σαχτιόρ Ντονιέτσκ στο «Πετρόφσκι» και έφτασε τους επτά βαθμούς στον 7ο όμιλο που συμμετέχει και ο ΑΠΟΕΛ. To μοναδικό της Ζενίτ πέτυχε με κεφαλιά ο Βέλγος αμυντικός, Νικόλα Λόμπερτς στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μετά από κόρνερ του Φαϊζούλιν. Για την Ζενίτ αυτή ήταν η 11η διαδοχική νίκη εντός έδρας στην Ευρώπη!
Στον αντίποδα, η Σαχτιόρ έμεινε στους δύο βαθμούς και πλέον έχει ελάχιστες πιθανότητες για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.


sentragoal.gr