Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Μόνο ένας έβαλε το χέρι του

 
Δε χωρά καμιά αμφιβολία πως η απόφαση του Ρώσου διαιτητή, Μπεζμπορόντοφ να μην καταλογίσει πέναλτι στο χέρι του Χούμελς ένα λεπτό πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, αποδείχθηκε καθοριστική για την εξέλιξη του παιχνιδιού.
Αν είχε καταλογίσει το πεντακάθαρο πέναλτι, οι “ερυθρόλευκοι” ίσως να έφταναν στην ισοφάριση σ' ένα κομβικό σημείο του παιχνιδιού αλλά η λανθασμένη απόφαση του ρέφερι στέρησε από τους πρωταθλητές Ελλάδας τη συγκεκριμένη δυνατότητα.
Ο Χούμελς (και ο Μπεζμπορόντοφ) έβαλε το... χεράκι του χωρίς να κοστίσει στην ομάδα του αλλά αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως για να έπαιρνε ο Ολυμπιακός ένα καλό αποτέλεσμα στο Ντόρτμουντ, θα έπρεπε να βάλει και κάποιος άλλος το δικό του... χεράκι, χωρίς όμως αυτό να γίνει.
Μόνο ένας έβαλε το χέρι του
Το μεγάλο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό στο χθεσινό παιχνίδι είχε να κάνει με το ότι ο Αριέλ Ιμπαγάσα πραγματοποίησε ίσως τη χειρότερη εμφάνιση του με τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας. Το “μυαλό” του Ολυμπιακού στο δημιουργικό κομμάτι δε λειτούργησε χθες και αυτό αποδείχθηκε πολύ μεγάλο μειονέκτημα για την ομάδα του λιμανιού. Σε αντίθεση με το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι του ομίλου, αυτό στο Λονδίνο, που ο λατιναομερικάνος ήταν απολαυστικός, χθες δεν μπόρεσε ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ματς.
Όχι ότι κατηγορεί κάποιος τον Ιμπαγάσα για την καλή εμφάνιση, κάτι τέτοιο άλλωστε θα ήταν αντιποδοσφαιρικό και σίγουρα παράλογο. Ωστόσο η ουσία είναι πως αυτή η κακή εμφάνιση από τον Αργεντινό, αποτέλεσε ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό και σε αυτό το πρόβλημα όσο και να κοιτούσε στον πάγκο του ο Βαλβέρδε, δεν μπορούσε να βρει λύση. Θα ήταν σε θέση να προχωρήσει σε μια κίνηση που ίσως να άλλαζε τη ροή του αγώνα αν είχε στη διάθεση του τον Γέστε, αλλά ο Ισπανός ήταν στην Αθήνα.
Από τη στιγμή λοιπόν που ο Ιμπαγάσα ήταν εκτός παιχνιδιού, το βάρος για την οργάνωση του παιχνιδιού θα πήγαινε στον Φέισα, αλλά κι εκεί ατύχησαν οι “ερυθρόλευκοι”. Όπως και ο Ιμπαγάσα έτσι και ο Σέρβος είχε κάνει μεγάλο ματς στο Λονδίνο και ίσως αυτό να σκέφτηκε ο 47χρονος κόουτς των πειραιωτών όταν έπαιρνε το ρίσκο να ξεκινήσει τον διεθνή μέσο. Υπήρχε ρίσκο στην απόφαση του Βαλβέρδε και κρίνοντας από την εμφάνιση του Φέισα δε δικαιώθηκε. Κανείς προπονητής όμως δε δικαιώνεται για όλες του τις επιλογές.
Με τους Ιμπαγάσα και Φέισα “εκτός” αγώνα ήταν δύσκολο ο Ολυμπιακός να αξιοποιήσει τον Τζιμπούρ και τον Μιραλάς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο στράικερς των “ερυθρόλευκων” να κινηθούν σε...ρηχά νερά.

Συγκλονιστικός Ορμπάιθ
Ένα στοιχείο πάντως που πρέπει να επισημανθεί για μια ακόμα φορά έχει να κάνει με τη νέα εντυπωσιακή εμφάνιση του Πάμπλο Ορμπάιθ, ο οποίος ήταν και πάλι συγκλονιστικός. Ο Ισπανός μέσος παρά το ότι δεν είχε βοήθειες από τον Φέισα έκανε πολύ μεγάλο ματς και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του. Επίσης η επιλογή να διατηρήσει ο Βαλβέρδε τον Χολέμπας σε θέση αριστερού χαφ ήταν σωστή, καθώς ο ομογενής μέσος ήταν πολύ καλός και προσπάθησε πάρα πολύ. Είχε μάλιστα δύο καλές φάσεις για να σκοράρει και αυτό δείχνει ότι μπορεί ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης.

Πολύ καλός Μέγερι
Αφήσαμε για το φινάλε το σημαντικό κέρδος που φαίνεται ν' αποκομίζει ο Ολυμπιακός από το χθεσινό παιχνίδι και αυτό δεν είναι άλλο από την εμφάνιση του Μπάλαζ Μέγερι. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας έπαιξε για πρώτη φορά σε παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ και τα πήγε πολύ καλά.
Είχε σωστές εξόδους, ψυχραιμία στο παιχνίδι του και έδειξε με την απόδοση του πως ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει έναν καλό πορτιέρε για πολλά χρόνια. Το ζητούμενο βέβαια για τον 21χρονο τερματοφύλακα είναι η ανάλογη συνέχεια καθώς θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως αυτός θα παίξει και στα επόμενα παιχνίδια της ομάδας του.

REDάκια
*Πολύ καλή για μια ακόμα φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι η απόδοση του Όλαφ Μέλμπεργκ, με τον Σουηδό ν' αποδεικνύει και πάλι πως είναι γεννημένος για μεγάλα παιχνίδια.
*Οι αλλαγές που έκανε ο Βαλβέρδε, δε βοήθησαν τον Ολυμπιακό. Ο Μακούν χάθηκε στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Αμπντούν ήταν εκτός ματς ενώ και ο Πάντελιτς δεν μπόρεσε να φανεί στο δεκάλεπτο που έπαιξε στο φινάλε.
*Η χθεσινή ήττα του Ολυμπιακού κάνει πλέον πολύ δύσκολα τα πράγματα σε ότι αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο. Απλά οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν μόνο τη νίκη στο ματς με τη Μαρσέιγ στη Μασσαλία. Σε ό,τι αφορά πάντως την τρίτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, όλα είναι ανοιχτά.

sentragoal.gr