Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι μετά το χθεσινό σεισμό στη Ναύπακτο αλλά και καθησυχαστικοί

Στο μικροσκόπιο των σεισμολόγων βρίσκεται η θαλάσσια  Ρίου – Αντιρρίου μετά τη χθεσινοβραδινή δόνηση 4,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη Ναύπακτο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες από χθες το βράδυ έχουν καταγραφεί δεκάδες μετασεισμοί με κυριότερο αυτόν των 2,5 Ρίχτερ στις 4.30 τα ξημερώματα.
Ωστόσο, οι σεισμολόγοι παρακολουθούν στενά το φαινόμενο καθώς θεωρούν ότι γενικότερα η περιοχή βρίσκεται σε σεισμική διέγερση από το καλοκαίρι, όταν δηλαδή είχαν σημειωθεί και άλλες αλλεπάλληλες δονήσεις στο Ευπάλιο, τη θαλάσσια περιοχή Ρίου – Αντιρρίου και πρόσφατα στη Ναύπακτο.
«Όλοι αυτοί οι σεισμοί είναι στην ίδια σεισμική ακολουθία καθώς στην περιοχή βρίσκονται αρκετά ρήγματα» εξηγεί ο κ. Σώκος, ο οποίος θεωρεί ότι τα εν λόγω ρήγματα δεν μπορούν να δώσουν μεγάλους σεισμούς. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν αποκλείει να υπάρξει και νέα δόνηση και για το λόγο αυτό παρακολουθεί στενά το φαινόμενο.
Καθησυχαστικός για την εξέλιξη του σεισμικού φαινομένου εμφανίστηκε επίσης  και ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Χουλιάρας.