Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Τα ονόματα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις στα επιτελεία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ για τα στελέχη που θα αναλάβουν τα χαρτοφυλάκια της νέας κυβέρνησης. Με τέσσερα κεντρικά στελέχη που ανήκουν στο στενό περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά θα συμμετάσχει, όπως όλα δείχνουν, τελικά η αξιωματική αντιπολίτευση. Την τελική απόφαση έχει ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.


Συγκεκριμένα από την Συγγρού, προτάθηκαν τα ονόματα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Σταύρου Δήμα, του Γιάννη Μουρμούρα και του Κώστα Αρβανιτόπουλου, οι οποίοι αναμένεται να τοποθετηθούν σε κομβικά υπουργεία.Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραμείνουν ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιχάλης Ρέππας και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δήμας αναμένεται να οριστεί αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίος θα παραιτηθεί από την βουλευτική του έδρα υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο κ. Αρβανιτόπουλος υπουργός Παιδείας και ο κ. Μουρμούρας θα τοποθετεί στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών. Μέχρι την τελευταία στιγμή «έπαιζε» το όνομα του κ. Θόδωρου Βάρδα για το υπουργείο Ανάπτυξης.

Τα ονόματα αυτά κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ και στη συνάντηση που είχαν με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ΝΔ διευκρινίζει ότι πρόκειται για προτάσεις και όχι για διαπραγμάτευση, ότι αποσκοπεί να βοηθήσει τη νέα κυβέρνηση και όχι να αποκομίσει κομματικά οφέλη. Προσθέτει ότι δεν συζητήθηκαν συγκεκριμένα υπουργεία, ούτε το αν η κυβέρνηση θα έχει θέσεις αντιπροέδρων, θέματα που θα αποφασίσει ο επόμενος πρωθυπουργός.

Η ΝΔ υποστηρίζει ότι «με την συμμετοχή μας ανατρέπουμε την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚκαι Παπανδρέου και στηρίζουμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο μια μεταβατική κυβέρνηση με συγκεκριμένο στόχο να βγει η χώρα από το αδιέξοδο και οδηγηθεί σε εκλογές».

Στην κυβέρνηση -εκτός απροόπτου- θα συμμετάσχουν και βουλευτές από το ΛΑΟΣ, με πιθανότερο πρόσωπο τον Μάκη Βορίδη.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης υπό τον κ. Παπαδήμο -πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας- θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 14.00 το μεσημέρι. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παραλαβής και παράδοσης στα υπουργεία που θα αλλάξουν ηγεσία.

newpost.gr