Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Με καταλήψεις υπουργείων και απεργίες αντιδρά η ΑΔΕΔΥ στην εφεδρεία



Σε μετωπική σύγκρουση της ΑΔΕΔΥ με την κυβέρνηση φαίνεται πως οδηγούν οι αποφάσεις που λήφθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο της Κυριακής σχετικά με το θέμα της εργασιακής εφεδρείας στο δημόσιο. Η αντίδραση της ΑΔΕΔΥ είναι έντονη και ήδη ο αντιπρόεδρός της, Ηλίας Βρεττάκος, ανακοίνωσε ότι από αύριο, Τρίτη, αρχίζουν οι κινητοποιήσεις, με καταλήψεις σε δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και απεργίες.

«Θα απαντήσουμε στην εφεδρεία με καταλήψεις σε δημόσιες υπηρεσίες την Τρίτη και από την Τετάρτη θα βγούμε στους δρόμους με γενικές απεργίες», είπε ο κ. Βρεττάκος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5». Έκανε λόγο ακόμη για δραματικές επιπτώσεις που θα έχει η εφεδρεία στη λειτουργία των υπηρεσιών, καθώς ο δημόσιος τομέας δεν θα μπορεί να προσφέρει βασικές υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο. Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη της ΓΣΕΕ με τις ομοσπονδίες μέλη της και σωματεία στις ΔΕΚΟ, στους Οργανισμούς και τους φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται, προκειμένου να προσδιοριστούν οι τρόποι αντίδρασης των εργαζομένων.
Υπενθυμίζεται ότι ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ έχουν προαναγγείλει ούτως ή άλλως 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Συγκέντρωση την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη
Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εργασιακής εφεδρείας, θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη στις 4 το απόγευμα οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο νέο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, την ώρα που θα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο, από το οποίο οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν να λάβει απόφαση ενάντια στις απολύσεις και στην εργασιακή εφεδρεία που προτείνει η κυβέρνηση.
Επιπλέον, στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ) αποφασίστηκε η οργανωμένη άρνηση πληρωμών των εκκαθαριστικών της εφορίας. Όπως αναφέρουν, η επιστροφή των «χαρατσιών» στην εφορία θα πραγματοποιηθεί μαζικά με κινητοποίηση.

eklogika.gr