Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ


ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ



Οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για την εργασιακή εφεδρεία- όπως, ήδη, τονίσαμε-  είναι ασαφείς και κοινωνικά ανάλγητες.

Είναι πρωτοφανές -όπως επισημάναμε και στην πρώτη δήλωσή μας- να θεωρεί η κυβέρνηση πιο δίκαιη την απόλυση από τη μη απόλυση.

Είναι αντιφατικό να αναφέρει στην αρχή της χθεσινής ανακοίνωσής της ότι δήλωσε έτοιμη να αποδεχτεί την πρότασή μας και στο τέλος να κατασκευάζει προσχήματα για την αμφισβήτησή της.

Είναι, ταυτόχρονα, εγκληματικό και πολιτικά ανήθικο, από τη μια η κυβέρνηση να προχωρά σε παράνομες προσλήψεις, παραβιάζοντας το νόμο που η ίδια ψήφισε, και από την άλλη να αποφασίζει και να διατάζει μαζικές απολύσεις.



Ήδη -όπως πρόσφατα αποκαλύψαμε- η κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση περισσότερων από 70 νέων κρατικών δομών και τη δημιουργία 1.230 νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωσή τους, με κόστος που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.

Επίσης -όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ (σελ. 39-40)- μόνο το 2010  καλύφθηκαν 25.850 θέσεις με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και 3.353  θέσεις με συμβάσεις έργου.



Όλα αυτά σημαίνουν ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μαζικές απολύσεις για να καλύψει τις ανήθικες, τις εγκληματικές και παράνομες προσλήψεις που η ίδια έκανε τον περασμένο χρόνο.



ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ



Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού, επιβεβαιώνουν την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής συνταγής που ακολουθεί.

Οι ανεπάρκειες, οι καθυστερήσεις και οι συγκρούσεις των στελεχών της γίνονται αιτία για νέα, ακόμη πιο δυσβάσταχτα και ακόμη πιο άδικα, μέτρα.

Παρά τις αιματηρές θυσίες των πολιτών, η κυβέρνηση πέφτει έξω σε όλους τους στόχους της και τους αναθεωρεί προς το δυσμενέστερο.

Η αναποτελεσματικότητά της πληρώνεται και, μάλιστα, πολύ ακριβά από το λαό και τον τόπο.

Χωρίς, δυστυχώς, να δημιουργείται καμία προοπτική και καμία ελπίδα εξόδου από την κρίση.

Και αυτό είναι το χειρότερο.