Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Σούπερ Λίγκα: "Ρετιρε τριάρι"

Με νίκες συνέχισαν στην 7η αγωνιστική Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο Ατρόμητος και διατηρήθηκαν στο ρετιρέ της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκα. Ο Ολυμπιακός πέρασε δια περιπάτου από τη Νέα Σμύρνη με 3-0 (33΄, 68΄ Τζιμπούρ, 43΄ Μιραλάς) επί του Πανιωνίου , ενώ ο «αιώνιος» αντίπαλός του Παναθηναϊκός χωρίς να φουλάρει τη μηχανή του νίκησε στο ρελαντί με 4-0 (7΄ Μπουμσόνγκ, 25΄, 57΄πεν. Λέτο, 32΄ Κατσουράνης) τον Εργοτέλη με μπροστάρη τον εκπληκτικό φέτος Λέτο που πέτυχε δύο γκολ. Αήττητος παραμένει ο Ατρόμητος που κέρδισε πιο εύκολα απ΄ότι δείχνει το τελικό 1-0 (31΄ Γιαννούλης) τον ΠΑΣ  Γιάννενα στο Περιστέρι και διατηρείται στην κορυφή της βαθμολογίας με δύο παιχνίδια περισσότερα από τους δύο «αιώνιους».
Ισόπαλο με 1-1  (3΄ Λαζαρίδης - 48΄ Παπάζογλου) έληξε το ντέρμπυ των «αιωνίων» της Θεσσαλονίκης, καθώς Άρης έμειναν στο 1-1 στο «Βικελίδης», μετά από ένα μέτριο πάντως αγώνα με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
Αίσθηση προκάλεσε η μεγάλη νίκη με 3-1 (12΄, 81΄ Μάντζιος, 49΄ Σουμπίνιο - 60΄ Μπέλεκ) του ανώτερου ΟΦΗ στο Ηράκλειο επί της προβληματικής στην άμυνα ΑΕΚ που βελτίωσε σημαντικά τη βαθμολογική θέση των Κρητών στη βαθμολογία, ενώ στην ΑΕΚ ο Νίκος Κωστένογλου σίγουρα θα έχει πολύ δουλειά ακόμη για να μπορέσει να συμμαζέψει την ομάδα του που εμφανίζει χτυπητές αδυναμίες τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση όπως αποδείχθηκε και στο Ηράκλειο.
Όλα κρίθηκαν στο πρώτο μισάωρο στον αγώνα της Τρίπολης, όπου ο Αστέρας κατάφερε με αντίπαλο την Ξάνθη στο 28΄ να απαντήσει πολύ γρήγορα το αρχικό σοκ από το αυτογκόλ που δέχθηκε στο 1ο μόλις λεπτό και το 1-1  (28΄ Ράγιος - 1΄ αυτ. Αργυρόπουλος) σφράγισε τελικά τις προσπάθειες και των δύο ομάδων.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής  Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη   1-1
Ατρόμητος-ΠΑΣ                  1-0 
Παναθηναϊκός-Εργοτέλης   4-0
ΟΦΗ-ΑΕΚ                          3-1
Πανιώνιος-Ολυμπιακός      0-3
Αρης-ΠΑΟΚ                       1-1  

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
                                 ΑΓ.  ΒΑΘ.
 1. Ολυμπιακός             5    13
   . Παναθηναϊκός          5    13
   . Ατρόμητος               7    13
 4. ΠΑΟΚ                      7    11
   . ΑΕΚ                        6    10
 6. ΠΑΣ Γιάννινα            7     9
 7. ΟΦΗ                        5     8
   . Πανιώνιος                7     8
 9. Παναιτωλικός           5     7
10. Εργοτέλης               7     5
    . Ξάνθη                    6     5
 12. Αρης                     5     4
     . Αστέρας Τρίπολης  5     3
14. Κέρκυρα                6     2

Ο πίνακας των σκόρερ:
7 ΓΚΟΛ: Λέτο (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
4 ΓΚΟΛ: Μήτρογλου (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Τζιμπούρ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
3 ΓΚΟΛ: Μαρσελίνιο (ΞΑΝΘΗ), Μιραλάς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Κούτσι (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Μπακαγιόκο (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)
2 ΓΚΟΛ: Ρομάνο, Μπούντιμιρ (ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ), Φουστέρ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μάντζιος (ΟΦΗ), Θεοδωρίδης, Καμαρά, Χαριστέας (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Βιεϊρίνια, Μπαλάφας (ΠΑΟΚ)