Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Νέα Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο - τουρκική Φρεγάτα έφτασε μέχρι το Σούνιο


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας, Βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή την νέα τουρκική πρόκληση, της διέλευσης ανοικτά του Σουνίου, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011, της τουρκικής Φρεγάτας Κεμάλ Ρέις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Νέα Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο.

Μετά τα τουρκικά μαχητικά, αεροσκάφη που αλωνίζουν οπλισμένα στο Αιγαίο,  η τουρκική Φρεγάτα Κεμάλ Ρέις, με έναν εξόχως προκλητικό πλου, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011, έφτασε μέχρι το Σούνιο, κινούμενη και εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ούτε προέβλεψε σωστά, ούτε αντέδρασε άμεσα και αποφασιστικά, επιδεικνύοντας τα γνωστά φοβικά σύνδρομα.

Μπορεί η περίοδος που διανύουμε να είναι πράγματι δύσκολη. Aυτό, όμως, ουδόλως συνεπάγεται υποχωρητικότητα και αδυναμία. Iδίως όταν πρόκειται για τη διασφάλιση των Εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τα στελέχη τους, άντρες και γυναίκες, παρά τον ανηλεή «διωγμό», που έχει εξαπολύσει εναντίον τους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,  έχουν την πίστη, την ικανότητα και το αξιόμαχο να υπερασπίσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, με γνώμονα πάντοτε το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών.

Ας το γνωρίζει καλά αυτό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία -δυστυχώς για τους Έλληνες πολίτες- έχει απολέσει, προ πολλού, τον έλεγχο και την ικανότητα διακυβέρνησης της χώρας.

Δεν αρκούν τα μεγάλα λόγια του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Το αποτέλεσμα μετράει στην πολιτική. Και, δυστυχώς, για την κυβέρνηση και την Πατρίδα μας η τουρκική προκλητικότητα αυξάνεται. Είναι καιρός η κυβέρνηση να καταστήσει σαφές στη Τουρκία πως έχει υποχρέωση να σέβεται τους διεθνείς κανόνες αλλά και κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος».



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών,  κ.  Πάνος Παναγιωτόπουλος,  αναφερόμενος στις νέες Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αναποφασιστικότητα και η υποχωρητικότητα της κυβέρνησης, η ανυπαρξία ξεκάθαρης στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία και οι φοβικές αγκυλώσεις, που χαρακτηρίζουν την κυβερνητική στάση, αποθρασύνουν την γειτονική μας χώρα.

Οι νέες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, με την Τουρκική φρεγάτα “Κεμάλ Ρέις”, που έφτασε κοντά στο Σούνιο, διερχόμενη και εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων, αλλά και η κλιμάκωση της δραστηριότητας Τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο, δείχνουν ότι η Τουρκία παίζει, και πάλι, το χαρτί της έντασης στην περιοχή.

Η τακτική της Τουρκίας πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια καλά σχεδιασμένη πολιτική μακράς πνοής, εμπνεόμενη από μια στέρεα αντίληψη εθνικής ενότητας και ομοψυχίας. Πολιτική, η οποία θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για να ακυρωθεί η περαιτέρω κλιμάκωση των προκλήσεων και η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων. Έτσι ώστε να υποχρεωθεί η Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, που αποτελούν τη βάση της Διεθνούς Νομιμότητας».