Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πέταξαν έξω από το καφενείο της Βουλής τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

- “Δεν είσαι εκλεγμένος βουλευτής και δεν έχεις καμία θέση εδώ μέσα. Φύγε από εδώ"
- Παρέμβαση Πετσάλνικου για να ηρεμήσουν τα πνεύματα
- Όλη η φασαρία έγινε για τα προνόμια των βουλευτών

Με αυτά τα λόγια βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκαν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο όταν αυτός μπήκε στο καφενείο της Βουλής.
Την ώρα που ο απλός πολίτης καλείται να πληρώσει χαράτσια, φόρους να δεχθεί μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις του, οι βουλευτές τσακώνονται μεταξύ τους για να μην χάσουν αν είναι δυνατόν τα βουλευτικά τους προνόμια και τους παχυλούς μισθούς τους.

Αιτία για το απίστευτο αυτό περιστατικό στάθηκαν οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας σε δελτίο ειδήσεων ότι «εγώ είμαι νέος βουλευτής και έχω αποποιηθεί τα βουλευτικά μου προνόμια».
Η φράση αυτή εξόργισε από χθες αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα σήμερα με το που εμφανίστηκε ο κ. Μόσιαλος στο εντευκτήριο, να συναντήσει τις έντονες επικρίσεις του κ. Γιάννη Διαμαντίδη. Ο κ. Διαμαντίδης του είπε ότι είναι απαράδεκτο αυτό που είπε και πως «προσβάλλει τόσο εμάς όσο και τους υπουργούς. Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη συγκυρία και απολογούμαστε και δεν μπορείς εσύ να έρχεσαι και να μας επικρίνεις».
Ακόμα πιο έντονη ήταν η αντίδραση της κυρίας Μερεντίτη: «Φύγε από εδώ. Εδώ είναι χώρος για εκλεγμένους βουλευτές. Δεν έχεις καμία θέση εδώ μέσα”, φώναξε στον κ. Μόσιαλο. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μόσιαλος είναι βουλευτής επικρατείας δηλαδή δεν παίρνει σταυρούς προτίμησης για να εκλεγεί.
Το επεισόδιο πήγε να πάρει «εκρηκτικές» διαστάσεις καθώς και άλλοι βουλευτές πήγαν να επιτεθούν φραστικά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Οι φωνές έφτασαν μέχρι το γραφείο του Προέδρου, Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος έσπευσε για βοηθήσει να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Στο χώρο βρισκόταν περίπου 15 βουλευτές και σίγουρα ο κ. Μόσιαλος δεν περίμενε πως η ημέρα του θα ξεκινούσε με αυτό τον τρόπο!
Οργισμένοι, λένε, είναι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - Θα καταψηφίσουν;

Κάποιοι υποστηρίζουν οτι προτιμούν να παραιτηθούν παρά να τους «κυνηγάει» μια ζωή η «ρετσινιά» πως ψήφισαν υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο και της εργασιακής εφεδρείας.

Πρόκειται για την «κόκκινη γραμμή» που τραβούν, όλο και περισσότεροι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Η τρόικα μπορεί να θέλει, η κυβέρνηση μπορεί να αναγκάζεται, αλλά εκτός από τους δανειστές σύντομα, ο κ. Βενιζέλος θα βρεθεί αντιμέτωπος με το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι λίγοι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές που προτιμούν να υποβάλουν την παραίτησή τους παρά να ψηφίσουν τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα και θα στείλουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, ακόμη κι από τον στενό δημόσιο τομέα.

Η «αίσθηση» που υπάρχει είναι ότι οι βουλευτές θα δώσουν κανονικά την απαραίτητη ψήφο τους στα λεγόμενα κρίσιμα νομοσχέδια. Όμως το μεγάλο «αγκάθι» είναι σχέδια νόμου όπως αυτό για την ΕΡΤ, ή για την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών ή αυτό για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί. Τα οποία υπάρχουν συγκεκριμένοι βουλευτές που έχουν απειλήσει να καταψηφίσουν.

Ο βουλευτής Τρικάλων, Χρ. Μαγκούφης είπε στο ΚΤΕ Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι αν η κυβέρνηση φέρει νομοσχέδιο για την κατάργηση του ΙΓΜΕ θα το καταψηφίσει και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμα και να παραιτηθεί. «Όταν μπήκαμε στο μνημόνιο μας κατηγορούσαν για αναλγησία τώρα μας χρεώνουν και ανικανότητα. Αυτό το μήνυμα δεν αντέχεται!», είπε από την πλευρά της η Μιλένα Αποστολάκη.

«Υπουργέ, προλαβαίνουμε να φύγουμε;», ρώτησε τον Δημήτρη Ρέππα ο Π. Δημητρουλόπουλος, ενώ ο Μιχ. Παντούλας ξεκαθάρισε ότι αν δεν περιλαμβάνεται και η Προεδρία της Δημοκρατίας στο ενιαίο μισθολόγιο, καλύτερα το νομοσχέδιο να μην έρθει στη Βουλή!

Πολλοί βουλευτές θεωρούν ότι ο Κίνημα δε θα μπορέσει να αντέξει πολιτικά τις μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Γι’ αυτό προτιμούν να φύγουν πριν τους... φύγουν και να μην αισθάνονται «πολιτικά κυνηγημένοι» για το υπόλοιπο της καριέρας τους.

Οι προθέσεις, οι συζητήσεις, ο φόβος και ο προβληματισμός που κυριαρχούν στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μυστικό για το Μέγαρο Μαξίμου. Για αυτό και ήδη έχει ξεκινήσει «εκστρατεία» για να μεταπειστούν οι διαφωνούντες και να μην υπάρξει νέα εμπλοκή σε σχέση με όσα έχουμε υποσχεθεί σε Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Οι σκέψεις για παραιτήσεις είναι δεδομένες, το κυβερνητικό επιτελείο φοβάται μη γίνουν σκέψεις ανεξαρτητοποίησης. Αυτό θα οδηγούσε στη μείωση της κοινοβουλευτικής δύναμης της κυβέρνησης, ίσως σε απώλεια της πλειοψηφίας και ενδεχομένως σε εκλογές. Αυτές κι αν είναι που ΔΕΝ τις θέλει κανείς!
newsit.gr