Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΩΡΑ 14:23 Αποκλεισμένο ΟΛΟ το κέντρο από πορείες - Στα Προπύλαια το πανεκπαιδευτικό

Φοιτητές από τα πολυτεχνεία της Πάτρας, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης ενώθηκαν με μαθητές, καθηγητές, δασκάλους και δημοσίους υπαλλήλους στα Προπύλαια.

Από την Ομόνοια ξεκίνησαν οι φοιτητές του ΜΑΣ, που μέσω της Σταδίου έφτασαν στο Σύνταγμα.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη, μέσω της Σταδίου, πορεύτηκε στα Προπύλαια για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για την Παιδεία, μαζί με μαθητές, δασκάλους και καθηγητές.
Την αρχή έκαναν νωρίτερα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, που αντιδρούν στις μετατάξεις, την εργασιακή εφεδρεία και την έκτακτη εισφορά. Συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας τους, στην οδό Καρόλου και από εκεί, μέσω της Ομόνοιας, έφτασαν στο υπουργείο Οικονομικών. Πορεύτηκαν στη Βουλή όπου διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση στην Παιδεία (κυρίως), για τα νέα μέτρα, τα χαράτσια, τις έκτακτες εισφορές, τις απολύσεις την εφεδρεία.
Εκεί, θα τους περιμένει η «Αύρα», το όχημα της αστυνομίας που εκτοξεύει νερό κατά των διαδηλωτών.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό αφού για μία ακόμη μέρα πρέπει να βρει εναλλακτικούς τρόπους για τις μετακινήσεις του.

Οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μεταφοράς τράβηξαν χειρόφρενο σήμερα προκαλώντας ταλαιπωρία και μποτιλιάρισμα στους δρόμους. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής και οι ταξιτζήδες ενώ οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για άυριο Παρασκευή.

Το ίδιο σκηνικό λοιπόν θα υπάρχει και αύριο στους δρόμους αφού στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που έκαναν σήμερα στο πλαίσιο της γενικής 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι εργαζόμενοι, δια των εκπροσώπων τους δήλωσαν κάθετα αντίθετοι με το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και τόνισαν ότι ήδη έχει μειωθεί το προσωπικό των εταιριών των αστικών συγκοινωνιών, κατά 20%, ενώ ακόμη υπάρχουν 200 υπάλληλοι που περιμένουν το σχετικό ΦΕΚ για να μεταταχθούν.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Δευτέρα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, για να κάνουν Γενική Συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων. Ανάλογες συνελεύσεις θα κάνουν και οι εργαζόμενοι στα άλλα Μέσα Μεταφοράς.

Τέλος, οι ταξιτζήδες αποφάσισαν 48ωρη απεργία 27 και 28 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης, στο γυμναστήριο του Περιστερίου.

newsit.gr