Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Η απάντηση του Πάνου Μπεγλίτη στις τουρκικές προκλήσεις «Θέλω να πιστεύω ότι θα υπερισχύσει ο πολιτικός ρεαλισμός»

Την πεποίθηση ότι θα υπερισχύσει ο πολιτικός ρεαλισμός στην ηγεσία της Τουρκίας έναντι των μονομερών ενεργειών εκφράζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας , Πάνος Μπεγλίτης , απαντώντας στις απειλές της Άγκυρας με αφορμή τις έρευνες στην Κύπρο για κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Σε συνέντευξή του στη Real news ο κ. Μπεγλίτης σημειώνει πως εάν χρειαστεί η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα ενώ τονίζει πως οι τουρκικές απειλές στρέφονται κατά της διεθνούς νομιμότητας.
Ο κ. Μπεγλίτης , υπογραμμίζει επίσης ότι η διεύρυνση των σχέσεων με το Ισραήλ αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της χώρας και όχι «συγκυριακή στόχευση».
Ακόμη , τάσσεται ανοικτά κατά του επαγγελματικού στρατού σημειώνοντας πως «οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι χώρος που προσφέρεται για την απορρόφηση ανέργων» αλλά σημειώνει πως «δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας , εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις αξιολόγησης που θέτει ο νόμος» .
Τέλος , δεν αποκλείει αύξηση της θητείας αλλά όπως τονίζει οι αποφάσεις θα ληφθούν όταν ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση και η νέα δομή των ενόπλων Δυνάμεων.
newsbeast.gr