Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Παπανδρέου: « Οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013 »

 
H επανεκκίνηση του κινήματος και της κυβέρνησης είναι ο στόχος της σημερινής Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ για τα γενέθλια της παράταξης.

Με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου ξεκίνησε το μεσημέρι η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, η οποία, σύμφωνα με ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, επιδιώκεται να σηματοδοτήσει την «επανεκκίνηση» του κινήματος και της κυβέρνησης σ΄ όλους τους τομείς.
Στις εποχές που αλλάζουν και τη δύσκολη εποχή που διανύει η Ελλάδα αναφέρεται αυτή την ώρα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του.."Τριάντα επτά χρόνια μαζί, είμαστε μία γροθιά, δώσαμε αγώνες για αξίες που θέτουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής. Δώσαμε αγώνες για τη Δημοκρατία" δήλωσε.
 Ωστόσο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα τόνισε πως «δεν είμαστε οι μόνοι που δίνουμε μάχες».
"Σήμερα πάλι είναι η δική μας παράταξη που καλείται να βγάλει τη χώρα από την επιτήρηση και να την κάνει να σταθεί στα δικά της πόδια" δήλωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι "οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013 και μέχρι τότε όχι μόνο θα έχουμε πετύχει η Ελλάδα να βγαίνει από την κρίση αλλά θα έχουμε ολοκληρώσει τόσες και τέτοιας σημασίας αλλαγές που θα έχουν βάλει τις βάσεις για μια διαφορετική πορεία της Ελλάδας στο μέλλον".
"Μας είπαν ότι στην πορεία εγκαταλείψαμε τις ιδέες και τις αξίες μας. Αυτοί που μας κρίνουν έχουν μείνει στην εποχή του Ψυχρού διπολισμου. Εμείς δεν θεοποιούμε ούτε δαιμονοποιούμε ούτε τις αγορές ούτε το κράτος και αυτός μας διαφοροποιεί και από τη Δεξιά και από την δογματική Αριστερά", τόνισε κάνοντας αναφορά στα κομμουνιστικά καθεστώτα που δεν ευημέρησαν αλλα και στο ελληνικό κομμουνιστικό κόμμα το οποιο χαρακτήρισε συντηρητικό.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στα μέλη του ΠΑΣΟΚ που έφυγαν από τη ζωή και ειδικά στον Σάκη Πεπονή."Σε αυτούς χρωστάμε να μην εγκαταλείψουμε τις αξίες μας" τόνισε και πρόσθεσε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ φαίνεται η ανάγκη εφαρμογής των αξιών του Σοσιαλισμού.

Γενέθλια με κρίση
Τα γενέθλια έρχονται σε μία ομολογουμένως δύσκολη περίσταση για το ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε με το “Τσοβόλα δώστα όλα” και κατέληξε στο “μαζί τα φάγαμε” και στις περικοπές παντού ακόμη και στην Υγεία και την Παιδεία αλλά και με πολλούς υπουργους να βρίσκονται “στα μαχαίρια”.

Μαχαίρι έχει πέσει όμως και στα εκλογικά ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος, του οποίου η εικόνα έχει φθαρεί πλέον λόγω του καθεστώτος εκτεταμένης διαφθοράς που κυριαρχεί στη χώρα και λόγω των πολλών σκανδάλων που δημιουργήθηκαν κατά τη διακυβέρνησή του.

“Στόχος της Συνδιάσκεψης, να αξιολογήσουμε και πάλι τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την κρίση, να σταθμίσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να χαρτογραφήσουμε τα επόμενα βήματα, ώστε να προτείνουμε με ειλικρίνεια και ενάργεια το συνολικό σχέδιο μας για τη χώρα και για τα χρόνια που έρχονται” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
 
ν