Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, όπου θα μιλήσει στην ημερίδα για την ελληνική οικονομία με τίτλο "Reset Greece. Rebuilding a competitive economy", την οποία διοργανώνει η Ομάδα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
        
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στις Βρυξέλλες, η Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθείμε τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων ‘Ολι Ρεν και τον επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου Γκι Φερχόφσταντ.

Από τον Τομέα Παιδείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Οι καταλήψεις Ιδρυμάτων, από μειοψηφίες μέσα στα Πανεπιστήμια, πρέπει να τερματιστούν άμεσα.
Οι δυνάμεις της στασιμότητας, της μιζέριας και της οπισθοδρόμησης δεν θα σταθούν εμπόδιο στην απαίτηση της κοινωνίας για εκσυγχρονισμό και εξευρωπαϊσμό της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Καλά θα κάνουν τα κόμματα και οι νεολαίες τους, που σύσσωμες υποκινούν τις καταλήψεις, να είναι συνεπή με όσα έλεγαν πριν και όσα λένε μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου».

 Από τον Τομέα Δημόσιας Διοίκησης της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα είναι κρίσιμο ζήτημα για την αλλαγή των συνθηκών της ελληνικής οικονομίας και της δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας.
Το θέμα της εργασιακής εφεδρείας των δημοσίων υπαλλήλων, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με προχειρότητα και σύγχυση, λέγοντας άλλα το υπουργείο Οικονομικών και άλλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η κυβέρνηση οφείλει να λειτουργήσει επιτέλους με σχέδιο και σοβαρότητα και όχι με αποσπασματικό τρόπο τρέχοντας πίσω από τις εξελίξεις».